ΝΙΚΗ ΤΩΝ 15 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ- Χανιά 6 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 5 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΛΗΞΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ

Η απεργία πείνας των 15 μεταναστών στα Χανιά, έληξε σήμερα με μια μεγάλη σε μέγεθος και εμβέλεια νίκη των απεργών,που έχει να κάνει με τη δέσμευση από πλευράς της ηγεσίας του Yπουργείου Εσωτερικών, για χορήγηση Άδειας Παραμονής και Εργασίας στους 15.

Η τελική έκβαση της υπόθεσης πήρε την παραπάνω μορφή αργά χτες βράδυ στην Αθήνα, όπου με συντονισμένες προσπάθειες της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης είχε καλεστεί κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κινητοποίηση, η οποία στηρίχθηκε από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, φοιτητικούς συλλόγους κι από δεκάδες άλλους αλληλέγγυους εργαζόμενους από την Αθήνα προχώρησε με ανυποχώρητη στάση σε ολοήμερη διαμαρτυρία στην είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερα...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΝΤΑΧΑΟΥ !

stekiMetCha
Και ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου, όπου οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο αρπάζουν ότι έχει απομείνει πια από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, από τα παιδιά τους και από τα εγγόνια τους, χρησιμοποιώντας μία κυβέρνηση ανδρείκελων, που υπηρετούν τις εντολές των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους, βρήκαν επιτέλους ποιοι φταίνε για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα. «Φταίνε οι ξένοι!». Είναι η εύκολη απάντηση που δίνει ο καθένας στο ερώτημα «ποιος φταίει;». «Φταίει ο γείτονας, φταίει ο άλλος, φταίει ο ξένος».

Αφού λοιπόν οι «πολιτισμένοι» δυτικοί σύμμαχοί μας και εμείς μαζί τους (ως κολαούζοι) σφάξαμε τους Αφγανούς, ληστέψαμε τους Ιρακινούς, λεηλατήσαμε τους Σουδανούς και τους αναγκάσαμε να φύγουν από τις εστίες τους, αφού δεν τους επιτρέψαμε να είναι νόμιμοι για να βρίσκουν τα ντόπια αφεντικά φτηνά εργατικά χέρια χωρίς ασφάλεια, αφού τους υποχρεώσαμε να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού τους γκετοποιήσαμε κάνοντας τη ζωή τους και τη ζωή των γειτόνων τους αφόρητη,  βρήκαμε ότι για τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι ξένοι. Και δεν κάναμε μόνο αυτό, αλλά πήγαμε ακόμα παραπέρα: τώρα φτιάχνουμε και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών!

Τι προβλέπουν τα στρατόπεδα αυτά;

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ...

Σήμερα το μεσημέρι και σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας, ομάδα μελών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, προχώρησε σε κατάληψη του ραδιοφ. σταθμού Δίκτυο FM στα Χανιά, και παρεμβαίνοντας στο πρόγραμμά του για μία ώρα, αναμετάδοσε το ιστορικό και τις σχετικές ανακοινώσεις, σχετικά με την προσπάθεια απευθείας (για πρώτη φορά) επαναπροώθησης προσφύγων από τη Χίο στην Τουρκία, κι από εκεί στις χώρες καταγωγής.

Περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ...

mikth  kosmou 

 

ΓΛΥΚΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ


Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα μας MIKTIKOSMOU την περασμένη Κυριακή στα Ανώγεια. Κόντρα στη δυναμική, ταχύτατη, νεανική ομάδα των ασυνόδευτων παιδιών, ανήλικων προσφύγων από το Αφγανιστάν, κόντρα στο υψόμετρο που επέδρασε καθοριστικά στις κινήσεις των παικτών μας και στον καυτό ήλιο, η ομάδα κατάφερε να ηττηθεί με το τιμητικό 4–2 που δίνει δυνατότητες πρόκρισης στον επαναληπτικό αγώνα και υποσχέσεις για το μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση κερδίσαμε σε αγάπη και εκτίμηση και μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε ανάλογα αισθήματα.

 

 

 

Περισσότερα...

3ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΑ ΧΑΝ

Afisa_Festival_2008 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων διοργανώνει το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 27-28 του Σεπτέμβρη.
Ας βρεθούμε όλοι εκεί, έλληνες και μετανάστες, «εμείς» και οι «άλλοι» να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις, να διασκεδάσουμε με τις μουσικές μας, να γευτούμε από τις γεύσεις του κόσμου, να συζητήσουμε την κοινή μοίρα, να ανιχνεύσουμε τα κοινά προβλήματα και να προωθήσουμε την κοινή μας δράση.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
- μουσικές από τις κοινότητες των μεταναστών που ζουν στα Χανιά αλλά και τοπικά συγκροτήματα
- 4 θεματικές συζητήσεις για ζητήματα μεταναστών, ρατσισμού, έμπρακτης αλληλεγγύης, εκπαίδευσης, τέχνης, οικολογίας κ.α.
- Προβολές ταινιών
- Κουζίνα με γεύσεις του κόσμου
- Δρώμενα - γκράφιτι - Παιδικό πρόγραμμα - Παραστάσεις από θεατρικές ομάδες και ομάδες σύγχρονου χορού - Video art - Σκάκι
- Εκθέσεις φωτογραφίας, αντιρατσιστικού σκίτσου - κόμικ
- Πάνω από 40 περίπτερα αντιρατσιστικών οργανώσεων, κοινοτήτων μεταναστών, συλλόγων και κοινωνικών χώρων δράσης


ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ!

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 3rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr