ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΝΤΑΧΑΟΥ !

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012

stekiMetCha
Και ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου, όπου οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο αρπάζουν ότι έχει απομείνει πια από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, από τα παιδιά τους και από τα εγγόνια τους, χρησιμοποιώντας μία κυβέρνηση ανδρείκελων, που υπηρετούν τις εντολές των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους, βρήκαν επιτέλους ποιοι φταίνε για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα. «Φταίνε οι ξένοι!». Είναι η εύκολη απάντηση που δίνει ο καθένας στο ερώτημα «ποιος φταίει;». «Φταίει ο γείτονας, φταίει ο άλλος, φταίει ο ξένος».

Αφού λοιπόν οι «πολιτισμένοι» δυτικοί σύμμαχοί μας και εμείς μαζί τους (ως κολαούζοι) σφάξαμε τους Αφγανούς, ληστέψαμε τους Ιρακινούς, λεηλατήσαμε τους Σουδανούς και τους αναγκάσαμε να φύγουν από τις εστίες τους, αφού δεν τους επιτρέψαμε να είναι νόμιμοι για να βρίσκουν τα ντόπια αφεντικά φτηνά εργατικά χέρια χωρίς ασφάλεια, αφού τους υποχρεώσαμε να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού τους γκετοποιήσαμε κάνοντας τη ζωή τους και τη ζωή των γειτόνων τους αφόρητη,  βρήκαμε ότι για τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι ξένοι. Και δεν κάναμε μόνο αυτό, αλλά πήγαμε ακόμα παραπέρα: τώρα φτιάχνουμε και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών!

Τι προβλέπουν τα στρατόπεδα αυτά;

 • Χρησιμοποίηση εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων, τα οποία υποτίθεται θα εκσυγχρονιστούν σε λίγες μέρες για να δεχτούν τους μετανάστες χωρίς όμως μελέτες, χωρίς διαγωνισμούς, με απευθείας αναθέσεις (χορός εκατομμυρίων).
 • Τριπλή περίφραξη με συρματόπλεγμα «αμερικάνικου τύπου» (βλέπε Γκουαντάναμο).
 • Αστυνόμευση από ιδιωτική αστυνομία (άλλος χορός εκατομμυρίων).
 • Παράκαμψη κάθε έννοιας χωροταξικού σχεδιασμού και συζήτησης με τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες ασφυκτιούν στις ήδη επιβαρυμένες πολεοδομικά περιοχές και ζητούν την παραχώρηση των στρατοπέδων για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

 

Στις μέρες μας οι επιχειρήσεις «σκούπα» που ήδη ξεκίνησαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, μαζεύουν ανθρώπους που κάποιοι τους περνάνε για σκουπίδια, για απόβλητα, που θα πρέπει να πάνε μακριά από τον «πολιτισμένο» κόσμο της βιτρίνας. Μόνο που αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα βελτιώσουν τη βιτρίνα, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξουν τα βαθύτερα αίτια δημιουργίας της κρίσης. Δεν θα αλλάξει η πολιτική που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την κοινωνική αδικία, την κατάρρευση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Και δεν θα σταματήσει η μετανάστευση, ούτε με αυτά τα μέτρα, αφού δεν σταματάει η εκμετάλλευση των χωρών των μεταναστών από την «πολιτισμένη» δύση. Όπως δεν θα σταματήσει η μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό όσο δεν μας αφήνουν οι Ευρωπαίοι «σωτήρες» και το Δ.Ν.Τ. μαζί με τους πουλημένους πολιτικούς μας να έχουμε πραγματικά ελεύθερη Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις σκούπα δεν είναι καθόλου άσχετες με την αυταρχική στροφή του κράτους απέναντι σε κάθε τι που αντιστέκεται. Σε λίγο πλέον, αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των μεταναστών, εκτός από μετανάστες θα μαζεύουν τοξικοεξαρτημένους, ομοφυλόφιλους, αναρχικούς, κομμουνιστές και γενικά όσους είναι «διαφορετικοί», ή αγωνίζονται και «χαλάνε τη βιτρίνα».

Είναι ντροπή για την ήπειρο που γέννησε τον ουμανισμό να ξαναφτιάχνονται στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων, που θυμίζουν άλλες εποχές και που έχει πληρώσει πολύ ακριβά η ανθρωπότητα με εκατομμύρια θύματα. Είναι ντροπή να ξεθάβονται οι σβάστικες και να χαίρονται τα ζόμπι-νεοναζί, που μαζί με το κράτος έχουν αναλάβει τη βρώμικη δουλειά της βίας και του τρόμου.

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών είναι στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Όλοι πλέον ήμαστε στο στόχαστρο και ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών είναι κοινός.

Ζητάμε:

 • Να μην γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
 • Να δημιουργηθούν κατάλληλες δομές φιλοξενίας, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τις έγκυες, μητέρες και τους ανήλικους, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ που έχει ψηφίσει και η Ελλάδα.
 • Να καταγγελθεί η συνθήκη Σέγκεν και Δουβλίνο 2 της Ε.Ε. και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
 • Να δοθεί άσυλο σε όσους προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, ή που βρίσκονται υπό ιμπεριαλιστική κατοχή.
 • Να αποχωρήσει η Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
 • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
 • Να σταματήσουν τα μέτρα καταστολής κατά των μεταναστών και κατά του αγωνιζόμενου λαού.
 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
 • αναδημοσίευση
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 3rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr