Ανακοίνωση ...

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες Σάμου

Σάμος 20/9/2010

 

«Συνοπτικές διαδικασίες» έχουν αποφασίσει να ακολουθούν πλέον οι αρμόδιες αρχές, σχετικά με τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα. Τραγικό παράδειγμα αποτελούν οι 8 πρόσφυγες–μετανάστες - οι πέντε εξ αυτών Ιρανοί - οι οποίοι  κρατούνται 40 μέρες στα κρατητήρια της αστυνομικής δ/νσης Σάμου, περιμένοντας (τι άλλο;) τις… διαδικασίες για την  απέλασή τους. Γιατί, βεβαίως οτιδήποτε άλλο, νόμιμο, που αφορά στα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, έχει μπει στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας. Κρατούνται, λοιπόν, σε συνθήκες απαράδεκτες ,χωρίς προαυλισμό ,  μαζί με άλλους κρατούμενους σε μικρό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το "πρότυπο" κέντρο κράτησης Σάμου, με τους 9-10 εργαζόμενους και τις τόσες εγκαταστάσεις, παραμένει κλειστό (άραγε η χρηματοδότηση του παραμένει ανοιχτή προς τον επίσημο διαχειριστή του, τη Νομαρχία;). Η απόφαση   να κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα, είτε προέρχεται από τη Νομαρχία, είτε προέρχεται από κεντρικά είναι καταδικαστέα και αντίθετη σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, γραμμένα σε διεθνείς συμβάσεις από αυτούς που κατάφορα κιόλας τα καταπατούν.

Η επίσκεψη μελών της Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες, στα κρατητήρια του Α.Τ. Βαθέως δε επετράπη από την αστυνομία.

H Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. γνωρίζει την κατάσταση. Τι θέση παίρνει γι’ αυτό;

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr