ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟ

Μυτιλήνη 22-4-10 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα μέλη της Συνύπαρξης, πληροφορήθηκαν από την «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» της Σάμου, ότι η Γενική Αστυνομική Δ/νση Σάμου με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας, απαγόρευσε την εβδομαδιαία 2ωρη είσοδο μελών της ομάδας στο Κέντρο Προσφύγων της Σάμου. Τα μέλη της Συνύπαρξης εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, καθώς και γενικότερα στον αποκλεισμό οργανώσεων, και κινήσεων από την πρόσβαση στα Κέντρα Προσφύγων-Μεταναστών.  Πρόσφατα η Συνύπαρξη συνυπέγραψε μαζί με πολλές άλλες οργανώσεις αίτημα προς την κυβέρνηση για την πρόσβαση στα σχεδιαζόμενα νέα κέντρα υποδοχής, των οργανώσεων που συμπαραστέκονται στους μετανάστες.Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους για Πρότυπα Κέντρα Καταγραφής των μεταναστών, που θα είναι ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες και στους ανθρώπους που εθελοντικά προσφέρουν τη βοήθειά τους.

 

Η Παγανή κλείνει προσωρινά

tvxs

Από σήμερα κλείνει προσωρινά και για ενάμιση μήνα το Κέντρο Κράτησης της Παγανής Λέσβου. Συνεχίζεται με γρήγορα βήματα η εκκένωση του χώρου ενώ οι μετανάστες που φθάνουν από σήμερα στην Μυτιλήνη, προβλέπεται να μεταφερθούν σε άλλα κέντρα. Εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων μιλούν στο tvxs με συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη.
Μία εξέλιξη η οποία μεθοδεύθηκε από τη χθεσινή επιστολή του νομάρχη Παύλου Βογιατζή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την οποία ζητούσε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του κέντρου κράτησης στην Παγανή. Οι αστυνομικοί υλοποιώντας απόφαση των συνδικαλιστικών τους φορέων -μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μεταναστών- αποχώρησαν από το Κέντρο φυλώντας το μόνο εξωτερικά.

Περισσότερα...

Πορεία..να ειμαστε όλοι εκεί

afisa poreiasΗ Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση Προσφύγων και Μεταναστών παραχωρεί δημόσια συνέντευξη τύπου σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 09 και ώρα 1200 πμ στο χώρο μπροστά απο το κέντρο κράτησης μεταναστών Παγανής με θέμα το άμεσο κλείσιμο του Κέντρου κράτησης,με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, σε σχέση με τους 8 νεκρούς πρόσφυγες και τη γενικότερη αντιμεταναστευτική υστερία του τελευταίου διαστήματος.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Ομάδα Φιλοξενίας
Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων
“Villa Azadi”(“Σπίτι Ελευθερίας”)
Ι.Κ.Π.Α. «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ»

agiasos
pdf pdf

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...ΑΠΛΑ

Δευτέρα, 2 Φεβρουάριος 2009

απο την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ του Γ. Τυρίκου, ΕΡΓΑΣ* (31.1.2009)

H  Κινηματογραφική Ομάδα Μήθυμνας διοργάνωσε το Σάββατο 24/1/209 μια επιτυχημένη εκδήλωση για τους πρόσφυγες με στόχο αφενός να ενημερώσει και αφετέρου να αναλάβει πρακτική, χειροπιαστή δράση για την πιο ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων που φθάνουν στο νησί. Απ’ όσα ακούστηκαν έγινε φανερό πως οι κάτοικοι του Μολύβου προβληματίζονται, ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και θα το κάνουν.

Περισσότερα...

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 3rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr