Παράσταση διαμαρτυρίας ...

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ασφάλεια Πατρών την Πέμπτη 7/4  από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας
Στις 19/3/2011 Αλγερινός πρόσφυγας συνελήφθη επειδή "δεν είχε χαρτιά" στην κατοχή του και κρατήθηκε στην Aσφάλεια Πατρών, από όπου και αφέθηκε ελεύθερος την 1/4/2011.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, οι συνθήκες κράτησης ήταν απαράδεκτες καθώς ήταν στοιβαγμένοι στα κρατητήρια περίπου 60 άτομα. Κατά τη διάρκεια της κράτησης του αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια της Ασφάλειας και ζήτησε να του χορηγηθεί η φαρμακευτική αγωγή που του συνταγογράφησε ο γιατρός. Το αποτέλεσμα ήταν μέχρι να αφεθεί ελεύθερος να κακοποιηθεί 3 φορές από 6 αστυνομικούς δεχόμενος γροθιές, κλωτσιές, χτυπήματα από γκλοπ και από συσκευή ηλεκτροσόκ. Η κακοποίηση αποδεικνύεται από τα σημάδια που έχει στο σώμα του και πιστοποιείται από γνωμάτευση γιατρού Δημόσιου Νοσοκομείου. Επίσης το θύμα έγινε μάρτυρας κακοποίησης άλλων δύο προσφύγων.


Εμείς από την πλευρά μας καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και καταστολή που καταστρατηγεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και αξιοπρέπεια. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι τα κατασταλτικά μέτρα δεν δίνουν την παραμικρή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας παρά μόνο οξύνουν τις εντάσεις. Χαρακτηριστική απόδειξη η υποτιθέμενη "επίλυση του προσφυγικού προβλήματος" με το γκρέμισμα και το κάψιμο του καταυλισμού το 2009.
Για αυτό καλούμε την Πέμπτη 7/4 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ασφάλεια Πατρών στις 12:00.
Σήμερα θύματα είναι οι πρόσφυγες που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αύριο θύματα θα είμαστε όλοι εμείς που θα διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση για την εξυπηρέτηση της οικονομίας και της αγοράς.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 3rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr