ΝΙΚΗ ΤΩΝ 15 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ- Χανιά 6 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 5 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΛΗΞΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ

Η απεργία πείνας των 15 μεταναστών στα Χανιά, έληξε σήμερα με μια μεγάλη σε μέγεθος και εμβέλεια νίκη των απεργών,που έχει να κάνει με τη δέσμευση από πλευράς της ηγεσίας του Yπουργείου Εσωτερικών, για χορήγηση Άδειας Παραμονής και Εργασίας στους 15.

Η τελική έκβαση της υπόθεσης πήρε την παραπάνω μορφή αργά χτες βράδυ στην Αθήνα, όπου με συντονισμένες προσπάθειες της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης είχε καλεστεί κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κινητοποίηση, η οποία στηρίχθηκε από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, φοιτητικούς συλλόγους κι από δεκάδες άλλους αλληλέγγυους εργαζόμενους από την Αθήνα προχώρησε με ανυποχώρητη στάση σε ολοήμερη διαμαρτυρία στην είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

 

Τη Δευτέρα 1/10/2012 εκτυλίχθηκε στην Πάτρα μια γιγαντιαίων διαστάσεων επιχείρηση της Αστυνομίας, ένα πραγματικό πογκρόμ ενάντια στο πιο εξαθλιωμένο ίσως κομμάτι της κοινωνίας μας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.  Ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές οδηγίες, η Αστυνομία εισέβαλε σε δεκάδες σπίτια, μάζεψε εκατοντάδες άστεγους ανθρώπους από το δρόμο, χτένισε κυριολεκτικά ολόκληρες περιοχές, καταπατώντας το στοιχειώδες δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταλήγοντας – για όποιον μπορεί ακόμα να σκέφτεται λογικά- σε ουσιαστικό φιάσκο. Το ένα τρίτο των προσαχθέντων είχαν νόμιμα έγγραφα και ελευθερώθηκαν, ενώ οι ανήλικοι που συνελήφθησαν θα αφεθούν επίσης ελεύθεροι σύντομα.

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Σάμος 28-8-2012

Σάμος 28 Αυγούστου 2012

Μετά από πληροφορία που είχε η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα –Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ,σχετικά με τα νέα κύματα προσφύγων στο νησί της Σάμου, μέλη της  πραγματοποίησαν σήμερα 28/8/2012 επίσκεψη τόσο στο Λιμεναρχείο όσο και στην Αστυνομία.Αναλυτικά:

Κατά την επίσκεψη μας στο Λιμεναρχείο συναντήσαμε τον κ. Υπολιμενάρχη .Το λιμενικό το Σάββατο 25 Αυγούστου εντόπισε μέσα σε βάρκα και συνέλαβε  4 0 άτομα. Επειδή τα κρατητήρια  του αστυνομικού τμήματος ήταν είδη γεμάτα και το πρώην κέντρο κράτησης κατεστραμμένο,μετά από έρευνα του λιμενικού οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται πάνω από το λιμενικό ταμείο.Αναμεσά τους είναι 8 γυναίκες και 6 παιδιά . Προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και δεν έχουν μιλήσει ακόμα με δικηγόρο.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

lerosΠολλές δεκάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία αλλά και από άλλες χώρες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, διωγμένοι από την πείνα, την εξαθλίωση και τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται στις χώρες τους «ξεβράστηκαν» κατά τους συνήθεις τρόπους τις προηγούμενες ημέρες στα παράλια της Σάμου.

Οι πρόσφυγες αυτοί από το Σάββατο 25/8 κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στο Λιμενικό Ταμείο και στα Αστυνομικά τμήματα του νησιού. Χωρίς ούτε τη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και υποστήριξη, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρους για να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, με άθλιες συνθήκες υγιεινής. Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός σπεύδει με υποκριτικές δηλώσεις να «κουκουλώσει» το θέμα, ενώ προωθείται η απέλαση των ανθρώπων αυτών.

Καταγγέλλουμε αυτή τη βαρβαρότητα που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή της πολιτικής που εξοντώνει το λαό της χώρας, της πολιτικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Περισσότερα...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΝΤΑΧΑΟΥ !

stekiMetCha
Και ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου, όπου οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο αρπάζουν ότι έχει απομείνει πια από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, από τα παιδιά τους και από τα εγγόνια τους, χρησιμοποιώντας μία κυβέρνηση ανδρείκελων, που υπηρετούν τις εντολές των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους, βρήκαν επιτέλους ποιοι φταίνε για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα. «Φταίνε οι ξένοι!». Είναι η εύκολη απάντηση που δίνει ο καθένας στο ερώτημα «ποιος φταίει;». «Φταίει ο γείτονας, φταίει ο άλλος, φταίει ο ξένος».

Αφού λοιπόν οι «πολιτισμένοι» δυτικοί σύμμαχοί μας και εμείς μαζί τους (ως κολαούζοι) σφάξαμε τους Αφγανούς, ληστέψαμε τους Ιρακινούς, λεηλατήσαμε τους Σουδανούς και τους αναγκάσαμε να φύγουν από τις εστίες τους, αφού δεν τους επιτρέψαμε να είναι νόμιμοι για να βρίσκουν τα ντόπια αφεντικά φτηνά εργατικά χέρια χωρίς ασφάλεια, αφού τους υποχρεώσαμε να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού τους γκετοποιήσαμε κάνοντας τη ζωή τους και τη ζωή των γειτόνων τους αφόρητη,  βρήκαμε ότι για τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι ξένοι. Και δεν κάναμε μόνο αυτό, αλλά πήγαμε ακόμα παραπέρα: τώρα φτιάχνουμε και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών!

Τι προβλέπουν τα στρατόπεδα αυτά;

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr