Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Μάρτιος 2006 - Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006

Τα ξημερώματα της Τρίτης 21ης Ιουνίου 2005, βάρκα με 25 πρόσφυγες προσέγγισε τις ακτές της Χίου και ακολούθησε η γνωστή πλέον σε όλους διαδικασία της «ασφαλούς» αποτροπής από λιμενικό σκάφος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό (και παρ’ ολίγο θανάσιμο) τραυματισμό του Ουαλίντ από την Σομαλία.

Από εκείνη την ημέρα, ξεκίνησε μια καινούρια Οδύσσεια για τον Ουαλίντ. Μπορεί ο κίνδυνος για τη ζωή του να έχει πλέον ξεπεραστεί, ωστόσο τα προβλήματα της υγείας του (σωματικής και ψυχικής) είναι ακόμη πολλά και κάποια από αυτά μη αναστρέψιμα: το δεξί του γόνατο και πέλμα είναι σακατεμένα και χρήζουν μιας σειράς νέων εγχειρίσεων. Οι ψυχολογικές του επίσης μεταπτώσεις είναι συχνές και έντονες. Μετά τη νοσηλεία του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών έως τα μέσα Νοεμβρίου, ο Ουαλίντ φιλοξενήθηκε για λίγες μέρες στο ξενοδοχείο Όλυμπος στο Μεταξουργείο υπό την εποπτεία του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων (το οποίο επιλαμβάνεται πλέον ζητημάτων που αφορούν τον Ουαλίντ ως αιτούντα πολιτικό άσυλο) και από την 1η Δεκεμβρίου διαμένει πλέον στον Ξενώνα της Εθελοντικής Εργασίας Αθήνας. Μέσα Ιανουαρίου μπήκε με ενέργειες της ομάδας μας στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα νέων εγχειρίσεων, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε σειρά για το χειρουργείο. Τον έχει δεχτεί τέλος (ύστερα και από ενέργειες της επιτροπής μας) το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, όπου και θα λάβει πιο συστηματική ιατρική και ψυχολογική βοήθεια.

Οι συμπολίτες μας στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτήν την περιπέτεια του Ουαλίντ και ενίσχυσαν οικονομικά το δύσκολο έργο της αποκατάστασης (έστω και μερικής) της υγείας του. Έτσι λοιπόν, από τους κουμπαράδες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, συγκεντρώθηκαν συνολικά 2.902,22 €, εκ των οποίων τα 712 € ήδη δαπανήθηκαν σε : είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης όσο ο Ουαλίντ βρισκόταν στα νοσοκομεία και στην χρηματική εγγύηση για τον ξενώνα Εθελοντικής Εργασίας και με τα υπόλοιπα 2.190,22 € θα καλυφθούν : τα έξοδα διαμονής του Ουαλίντ στον ξενώνα για τους επόμενους 12 μήνες, όπως επίσης και μέρος των προσωπικών του εξόδων για τον επόμενο χρόνο. Μέλη της Επιτροπής μας  βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις οργανώσεις και τους ανθρώπους που  στηρίζουν τον Ουαλίντ και προσπαθούν να του μεταφέρουν την έμπρακτη αρωγή και το ενδιαφέρον του κόσμου της Χίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμπαράσταση και την προσφορά του καθενός από εσάς και να σας ενημερώσουμε ότι θα τοποθετηθούν εκ νέου κουμπαράδες (στον «Πάπυρο», στην «Αλκυόνη», στον «Αιμίλιο» και στο «Κελλάρι») για κάλυψη έκτακτων αναγκών του Ουαλίντ αλλά και για την υποστήριξή του στο αβέβαιο μέλλον που του επιφυλάσσει η κατάσταση της υγείας του.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Saturday the 1st. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr