Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

(Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2007

Επίσκεψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ασ. Ξηροτύρη στη Διεύθυνση Μεταγωγών για την αποφυλάκιση προσφύγων

ΑΣΗΜΙΝΑΞΗΡΟΤΥΡΗ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
03-04-07
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τον γραμματέα Ν. Παυλίδη, τον επί κεφαλής της Δημοτικής κίνησης Τάσο Κουράκη, το μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Μ. Λαμτζίδη και από εκπρόσωπο της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας επισκέφτηκαν σήμερα στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταγωγών τους 47 πρόσφυγες, Ιρακινής και Ιρανικής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από τη Χίο στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την απέλαση τους στην Τουρκία.
Απέλαση της οποίας οι διαδικασίες διεκόπησαν προς το παρόν χάρη στην άμεση παρέμβαση ανθρωπιστικών - αντιρατσιστικών οργανώσεων, ενώ έχουν ταυτόχρονα υποβληθεί τα αιτήματα χορήγησης ασύλου για όλους τους κρατούμενους πρόσφυγες.
Επειδή οι πιο πάνω πρόσφυγες κρατούνται ήδη περί τους δύο μήνες ( στη Χίο 50 ημέρες ), έχοντας πολλαπλά προβλήματα, και επειδή συντρέχει νόμιμη περίπτωση να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους, η βουλευτής απέστειλε ΔΙΑΒΗΜΑ προς το Υπουργείο Δημ. Τάξης , το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής :
Προς: Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως
Διεύθυνση Αλλοδαπών
Μετά την υποβολή αιτήματος για την χορήγηση πολιτικού ασύλου από τους 47 πρόσφυγες, ιρανικής και ιρακινής καταγωγής, συντρέχει νόμιμη περίπτωση να αφεθούν αυτοί ελεύθεροι, ή σε κάθε περίπτωση να τεθούν υπό το ιδιαίτερο καθεστώς των αιτούντων πολιτικό άσυλο, καθεστώς που δεν έχει σχέση με τη μορφή και τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτοί κρατούνται σήμερα.
Επίσης το αίτημα τους για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου να ερευνηθεί στην ουσία του, παρέχοντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις και το χρόνο για να το αναπτύξουν.
Με εκτίμηση
Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Saturday the 1st. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr