Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Να αποσυρθεί αμέσως η απαράδεκτη τροπολογία

" η προωθούμενη τροπολογία οδηγεί σε περαιτέρω εκφοβισμό των θυμάτων: μετατοπίζει το βάρος της απόδειξης, τα απειλεί με αυτόφωρο και απέλαση και ουσιαστικά ποινικοποιεί την προσφυγή στην έννομη προστασία, καθιστώντας το τραυματισμένο σώμα του θύματος σε οιονεί τεκμήριο ενοχής. Τα θύματα ρατσιστικής βίας καθίστανται πλέον υπόλογα για ενδεχόμενη έλλειψη στοιχείων, παρά το γεγονός ότι αυτή η έλλειψη είναι συχνότατα αποτέλεσμα της καθυστέρησης ή και απροθυμίας των διωκτικών αρχών να ερευνήσουν επαρκώς τα σε βάρος τους καταγγελλόμενα περιστατικά."

Περισσότερα...

Όνομα και Αξιοπρέπεια για τους νεκρούς μετανάστες των συνόρων Μια βρύση - μνημείο των χαμένων μεταναστών-ριών στον Προβατώνα Έβρου

Την Τρίτη 30 Αυγούστου με πρωτοβουλία του πανευρωπαϊκού δικτύου Welcome to Europe και πολλών αλληλέγγυων ανθρώπων, δημιουργήσαμε ένα μνημείο για τους χαμένους μετανάστες στα σύνορα του Έβρου. Για την Τζέιν και τον Μπασίρ που πνίγηκαν τον περασμένο χρόνο στο ποτάμι, αλλά και για τους εκατοντάδες άλλους, ανώνυμους νεκρούς και αγνοούμενους των συνόρων και των ναρκοπεδίων.

Περισσότερα...

Κείμενο στήριξης μεταναστών

stin-arxi-mas-eipan-oti

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

Ζούμε σε ένα τόπο που απαξιώνει τα δικά μας δικαιώματα, γι αυτό γνωρίζουμε καλά τα δικαιώματα όλων των «ξένων» που ζητάνε καταφύγιο.

Κανείς δεν θέλει να ζει έτσι.

Το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας δεν είναι απλά ένα πολιτικό μέσο, είναι η απόλυτη απελπισία και απαιτεί το σεβασμό μας.

Γι’ αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των 300 απεργών μεταναστών, την υποστήριξη μας στα αιτήματά τους και καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί με δίκαιο τρόπο σ΄ αυτά.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΙΟΥ – www.lathra.gr

 

_____________________

 

Ανακοίνωση των 300 απεργών πείνας μεταναστών - 5 Φεβρουαρίου 2011

Περισσότερα...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ

Διαμαρτυρία που αναζητά ελπίδα και στοιχειώδη δικαιώματα, ξεκίνησαν μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όλοι ξέρουμε ότι εδώ και καιρό τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, σε ό,τι αφορά τους μετανάστες. Η επιλογή αυτών των λίγων, έχει πολλαπλάσια ισχύ και απήχηση σε χιλιάδες άλλους μετανάστες, που κατανοούν πλήρως τι τους οδήγησε σε αυτή την δύσκολη απόφαση.

Περισσότερα...

Party στο Ρόδι στις 18/12

Party ΛΑΘΡΑ;

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 3rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr