ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ Ιούνης 2008

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 21 Ιουνίου 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

oikiskos_limenarxio_xios"Ιστορία και ο Πολιτισμός μας, μας επιβάλλουν να παρέχουμε φιλόξενο καταφύγιο σε απελπισμένους ανθρώπους…xρειάζονται φροντίδα, στήριξη, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης…..Αναδεικνύουν τη νέα, σύγχρονη, ανθρωποκεντρική μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια."

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στη Σάμο (13/06/08)

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (λαϊκό άσμα).


Χίος (17/6/2008): Τα ξημερώματα χθες εντοπίστηκαν 29 μετανάστες στη βραχονησίδα Βάτος των Οινουσσών οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο … σήμερα (19/6/2008) παραμένουν σε προκάτ 15τμ στοιβαγμένοι κάτω από τον ήλιο.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που η Χίος ξεπέρασε τα σύνορα της και είχε την “τιμή” να αποτελεί κύριο θέμα σε εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με το container του Λιμεναρχείου στο οποίο στοιβάζονταν άνθρωποι. Το container αντικαταστάθηκε, από μικρό προκάτ οικίσκο διότι εμπεδώθηκε ότι τα εμπορευματοκιβώτια δεν προορίζονται για ανθρώπους. Σήμερα εδώ και τρεις ημέρες σε συνθήκες καύσωνα 29 πρόσφυγες παραμένουν κλεισμένοι στον οικίσκο αυτό χωρίς βέβαια κλιματισμό, μόνωση και επαρκή αερισμό. Στοιβαγμένοι ως σαρδέλες, άγνωστο από πού ήρθαν αν έχουν βασανιστεί ή αν χρειάζονται κάποια βοήθεια. Τους είδαμε σήμερα το πρωί, ντρέπεσαι να λέγεσαι άνθρωπος όταν βλέπεις πως αυτοί, οι σύγχρονοι επαίτες…ζητούν προστασία και καλύτερη ζωή.. σιωπηλά, απελπισμένα  σου απευθύνουν το βλέμμα, εξαθλιωμένοι με καταρρακωμένη αξιοπρέπεια.

Άγνωστο γιατί δεν μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης. Δεν είναι δουλειά μας η γραφειοκρατία των υπηρεσιών όμως πλησιάζει Σαββατοκύριακο και φοβόμαστε για τα χειρότερα διότι κανείς δεν αντέχει να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες. Εμείς απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να τους επισκεφθούν και  να τους βοηθήσουν με νερό και ότι άλλο χρειάζονται. Προς τις αρχές, η πολιτική σας σκοτώνει και τσαλαπατά αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.

Διαβάστε σχετικά : 29 μετανάστες σε ξύλινο καμίνι του Χρήστου Ζέβρα (Ελευθεροτυπία 20 -06-2008)

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr