ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007
Η Kίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα-αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Σάμου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την απόφαση επαναπροώθησης 12 Ιρακινών από το κέντρο κράτησης Σάμου στην Τουρκία.

Χθες το απόγευμα 12 ιρακινοί πρόσφυγες που κρατούνταν στο κέντρο υποδοχής της Σάμου έφυγαν με συνοδεία αστυνομικών και με άκρα μυστικότητα για την Αθήνα με σκοπό να μεταφερθούν στο τμήμα μεταγωγών. Από εκεί θα οδηγηθούν στην Αλεξανδρούπολη για να επαναπροωθηθούν στη χώρα προέλευσης τους. Είναι απαράδεκτο, άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να σωθούν από το πόλεμο και έχουν ''επιλέξει΄΄ το δρόμο της προσφυγιάς, να απελαύνονται χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία-κατά παράβαση της διεθνούς σύμβασης της Γενεύης [αρθ.33/παρ1/1951] που έχει υπογράψει και η χώρα μας και των συστάσεων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες -και να τους αφαιρείται ουσιαστικά το δικαίωμα να ζήσουν.

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην τακτική αυτή των ελληνικών αρχών που τον τελευταίο καιρό χειρίζεται τις ζωές των ανθρώπων αυτών χωρίς σαφή κριτήρια χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και χωρίς να τηρεί τις καθιερωμένες διαδικασίες που διέπουν το καθεστώς των προσφύγων στη χώρα μας.

Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης επαναπροώθησης των ανθρώπων αυτών και την αυστηρή τήρηση της κείμενης διαδικασίας που διέπει την εξέταση αιτημάτων άσυλου σύμφωνα με τις κείμενες διεθνείς συμβάσεις.

Kίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα- Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες Σάμου

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr