Δελτίο Τύπου - Σάμος 28-8-2012

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2012

Σάμος 28 Αυγούστου 2012

Μετά από πληροφορία που είχε η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα –Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ,σχετικά με τα νέα κύματα προσφύγων στο νησί της Σάμου, μέλη της  πραγματοποίησαν σήμερα 28/8/2012 επίσκεψη τόσο στο Λιμεναρχείο όσο και στην Αστυνομία.Αναλυτικά:

Κατά την επίσκεψη μας στο Λιμεναρχείο συναντήσαμε τον κ. Υπολιμενάρχη .Το λιμενικό το Σάββατο 25 Αυγούστου εντόπισε μέσα σε βάρκα και συνέλαβε  4 0 άτομα. Επειδή τα κρατητήρια  του αστυνομικού τμήματος ήταν είδη γεμάτα και το πρώην κέντρο κράτησης κατεστραμμένο,μετά από έρευνα του λιμενικού οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται πάνω από το λιμενικό ταμείο.Αναμεσά τους είναι 8 γυναίκες και 6 παιδιά . Προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και δεν έχουν μιλήσει ακόμα με δικηγόρο.

Κατά την επίσκεψη μας στο Αστυνομικό Τμήμα  μιλήσαμε με τον Διοικητη του τμήματος .Στα κρατητήρια Βαθέως στοιβάζονται περίπου 30 άνθρωποι .Επίσης γεμάτα είναι και τα κρατητήρια Καρλοβάσου και Πυθαγορείου.Η προοπτική  γι ΄αυτούς τους ανθρώπους: Η ΑΠΕΛΑΣΗ , αφού θεωρούνται κρατούμενοι ,με το γνωστό τρόπο , να εγκαταλείψουν τη χώρα σε ένα μήνα.

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών δεν υπάρχει μάλλον κανένα σχέδιο από τις τοπικές άρχες (Περιφέρεια,Αστυνομία) αφού για άλλη μια φορά τους βρήκε παντελώς απροετοίμαστους.

Ο κ.Δένδιας ,ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι οι άνθρωποι που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές , όπως για παράδειγμα η Συρία , αυτόματα θα θεωρούνται πρόσφυγες και όχι κρατούμενοι και θα φιλοξενούνται σε ανοιχτούς χώρους , δε θα κρατούνται. Βέβαια γι΄ αυτό δεν έχει ενημερωθει κανένας γραπτώς ,ούτε το τοπικό Λιμεναρχείο και η Αστυνομία.(Μα τι υποκρισία ,μιλάμε για το ίδιο υπουργείο, την ίδια κυβέρνηση της καταστολής , της ρατσιστικής βίας και τον ρατσιστικών πογκρόμ).

Η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα –Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες καταγγέλει:

-Την κράτηση δεκάδων προσφύγων σε  απάνθρωπες συνθήκες ,την κωλλυσιεργία των τοπικών αρχών σχετικά με αυτό.Ας πιέσουμε όλοι για ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ . ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  ΚΑΙ  ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ.
-Την απουσία ενημέρωσης των περισσότερων προσφύγων για τα δικαιώματά τους .ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
-Την  παράνομη κράτηση  6 ανηλίκων , χωρίς εφαρμογή του νόμου περι ανηλίκων. ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ –ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα –Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 3rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr