ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα, 13-10-2008 Τις τελευταίες 25 ημέρες η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών έχει κλείσει τις πύλες της και αρνείται την παραλαβή αιτημάτων ασύλου.Εκατοντάδες πρόσφυγες στην περιοχή της Αττικής στερούνται της πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου,κινδυνεύοντας να συλληφθούν και να απελαθούν ανά πάσα στιγμή.

Ενώ οι πρόσφυγες σχηματίζουν ουρές έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη ζητώντας - χωρίς αποτέλεσμα- την προστασία του Ελληνικού κράτους, στη συνέχεια μπορεί να συλληφθούν στους δρόμους της Αθήνας, ως παράνομα διαμένοντες στην Ελληνική επικράτεια.Η πρακτική αυτή αποτελεί μέρος της πολιτικής με την οποία το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας (απέλαση και κράτηση προσφύγων, μη πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου, μη δίκαιη διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου, μηδαμινό ποσοστό αναγνώρισης της ιδιότητας του πρόσφυγα, πλήρης έλλειψη κοινωνικής μέριμνας, αστυνομική βία) και έχει ως αποτέλεσμα την καταστολή τους και την αποστέρηση των δικαιωμάτων τους.
Η Ελληνική Αστυνομία ακολουθώντας αυτή την πρακτική αυθαιρετεί και παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας (Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το νομικό καθεστώς των προσφύγων, Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κλπ) Ζητάμε την αποτελεσματική προστασία των προσφύγων και το σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ακαδημίας 60, Αθήνα Tηλ. επικοινωνίας: 6972224233

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr