Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

2oantiracefest2ndday_05

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

 

Η Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου – ΛΑΘΡΑ(;) θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν το 2ο Φεστιβάλ Αντιρατσισμού και Κοινωνικής αλληλεγγύης που έγινε το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου στο Δημοτικό Κήπο. Οι πολίτες της Χίου αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους τις αντιρατσιστικές δράσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ, νοηματοδοτώντας στην πράξη την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, ειδικότερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες και κουλτούρα, με κοινή συνισταμένη πάντοτε το σεβασμό στη διαφορετικότητα, είναι κάτι που χτίζεται καθημερινά και επίπονα, διατρέχοντας κάθε μία από τις πτυχές της ζωής μας. Είναι εν τέλει ένας αγώνας αδιάκοπος που απαιτεί προσωπική δέσμευση, συλλογική δουλειά και κινηματική λογική.

Το 2ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην προσπάθεια του να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει σκοπό να γίνει ένας ακόμα θεσμός. Η φιλοδοξία του είναι να βάλει ένα λιθαράκι σε μια παράδοση αντιρατσισμού ενάντια σε ξενοφοβικές λογικές μισανθρωπισμού. Χτίζοντας οδοφράγματα σε ρατσιστικές πρακτικές και αντιλήψεις που κερδίζουν έδαφος λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και γεμίζουν φόβο και απελπισία μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν γίνεται χωρίς τη στήριξη μεγάλου μέρους της χιώτικης κοινωνίας, που έδειξε ακόμα μια φορά τα προοδευτικά της αντανακλαστικά.

Λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους μικρούς και μεγάλους φίλους και φίλες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Σε όλους όσους δούλεψαν για να πάρει σάρκα και οστά, ως άτομα και ως συλλογικότητες, όλους όσους ενίσχυσαν με τον τρόπο τους υλικά και ηθικά καθώς και όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας πλήθος από συναισθήματα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο δρόμο του αντιρατσισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΛΑΘΡΑ(;) – Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr