Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Εναντίον Των

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005
Ένας ακόμη <<Μεγάλος Αδελφός>>, αυτή τη φορά εις βάρος των παράνομων αλλοδαπών, άρχισε να λειτουργεί on line σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο από τη λειτουργία της, η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα αυτόματου φακελώματος προσωπικών δεδομένων (γνωστή και ως “Eurodac”), έχει αποθηκεύσει στο σκληρό της δίσκο δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες από 271.573 αλλοδαπούς που «τόλμησαν» να περάσουν παράνομα τα τείχη της Ε.Ε για να σώσουν ή να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ένα νέο <<κυνήγι μαγισσών>> μόλις άρχισε.
Από τη μία στο Συμβούλιο της ΕΕ επεξεργάζονται σχέδια για το πώς θα απελαθεί όλο και μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών και το πώς θα υψωθούν νέα τείχη για να εμποδιστεί η είσοδος τους στον ευρωπαϊκό «παράδεισο». Από την άλλη οι πόλεμοι σε πολλά μέρη του κόσμου συνεχίζονται δημιουργώντας νέους πρόσφυγες και σωρό από ανθρώπινα δράματα, παράλληλα βέβαια και τεράστια οικονομικά οφέλη των πλουσίων χωρών. Πόλεμοι που γίνονται αν όχι με την συμμετοχή, σίγουρα με την ανοχή των Δυτικών χωρών και προσπορίζουν σ’ αυτές τεράστια κέρδη.
Στη χώρα μας από τις 8.178 αιτήσεις για την αναγνώριση προσφυγικού και ανθρωπιστικού καθεστώτος που υπεβλήθησαν το 2003, θετική απάντηση δόθηκε μόνο σε ΤΡΕΙΣ απ αυτούς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καταργώντας στην ουσία όλες τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις προστασίας των προσφύγων.
Σε μια εποχή λοιπόν, που προσπαθούν να μας πείσουν, ότι θα αναβιώσει το <<αρχαίο πνεύμα αθάνατο>>, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης καταδικάζουν σε θάνατο χιλιάδες ανθρώπους που απλά θέλουν να ζήσουν, που θέλουν μόνο να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς φόβο για τη ζωή τους.
Δε ζούμε σε παράδεισο και το ξέρουμε, όμως το να είναι τα κέρδη μιας όποιας πολυεθνικής σημαντικότερα από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, μας εξοργίζει και μας θλίβει. Μας εξοργίζει η λογική της Ευρώπης-Φρουρίου γιατί δεν αναιρεί καμιά απ τις αιτίες που αναγκάζουν ανθρώπους να ξεσπιτωθούν και παράλληλα γιατί με το πρόσχημα της τρομοκρατίας περιστέλλονται συνεχώς τα ατομικά μας δικαιώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα προ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Και ας μην ξεχνάμε και το σημαντικότερο : κανένα κάστρο δεν είναι απόρθητο.

H Συντακτική Ομάδα
ΛΑΘΡΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2004
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr