Μαζικές Απελάσεις στην Ολλανδία

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, εγκαινιάζοντας την σκλήρυνση της Ευρωπαϊκής πολιτικής, ψήφισε την απέλαση περίπου 26.000 αλλοδαπών από τις κάτω Χώρες, απόφαση που θα εκτελεστεί μέσα στα επόμενα τρία έτη και χαρακτηρίζει την κλιμάκωση της σκλήρυνσης της πολιτικής εναντίων των προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η απόφαση αυτή έχει ολέθριες επιπτώσεις ακόμη και στους αιτούντες άσυλο που έφθασαν στη χώρα πριν από τον Απρίλιο του 2001. Το ψήφισμα περιλαμβάνει και περιπτώσεις ανθρώπων από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και την Τσετσενία, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν σε περιοχές χωρίς υφιστάμενη κυβέρνηση.

Πολλοί δε από αυτούς ζουν στη χώρα για περισσότερο από πέντε έτη και έχουν παιδιά που έχουν ανατραφεί εντός των ολλανδικών κοινοτήτων.

Για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης ακόμη και στους αιτούντες άσυλο θα δοθούν αεροπορικά εισιτήρια για να εγκαταλείψουν τη χώρα και σε περίπτωση άρνησης τους θα υποχρεωθούν από την ένοπλη αστυνομία. Εάν δε, κριθεί απαραίτητο έχει προβλεφθεί η συγκέντρωση τους σε κέντρο αναχώρησης και στην περίπτωση που αρνούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα αντιμετωπίζουν εξάμηνη ποινή φυλάκισης. Η Ολλανδική κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει την εφαρμογή της απόφασης αυτής απέλασης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε χώρες όπου δεν εγγυώνται την εξασφάλιση των βασικών ατομικών δικαιωμάτων τους ούτε καν σε πολλές περιπτώσεις την ίδια τη ζωή των προς απέλαση ανθρώπων.

Η απόφαση αυτή έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ώστε να τηρηθούν οι διεθνείς συμβάσεις προστασίας των προσφύγων. Με την πρακτική της αυτή η Ολλανδική Κυβέρνηση στο όνομα της προόδου οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους σε βέβαιο θάνατο.


ΛΑΘΡΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2004

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr