ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007

Tο παρακάτω κείμενο διαβάσαμε στην on-line έκδοση της εφημερίδας Daily Telegraph. Επιχειρήσαμε μια απόδοσή του στα ελληνικά...

Τόσο πολύ έχει μεγαλώσει ο αριθμός των απελαθέντων από την Ευρώπη, που δύο επιχειρηματίες έχουν συλλάβει ένα εκπληκτικό σχέδιο - μία αεροπορική εταιρία αποκλειστικά για αυτούς που απέτυχαν να βρουν άσυλο.

Οι αερογραμμές "Asylum airlines" πρόκειται να είναι λειτουργικές σε διάστημα τριών μηνών, εξοπλισμένες με ειδικά δωμάτια για τους ταραξίες και παρέχοντας γεύματα στους επιβάτες.

Τα αεροπλάνα θα διασχίζουν την Ευρώπη, θα μαζεύουν τους αιτήσαντες άσυλο πρόσφυγες που οι αιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές και θα τους ξαναστέλνουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ο αυστριακός δικηγόρος, ειδικός σε θέματα απελάσεων, Hermann Heller και ο, επίσης αυστριακός, σύμβουλος αεροπλοοίας Heinz Berger, δήλωσαν στην εφημερίδα Daily Express πως η καινούργια αεροπορική εταιρία βρίσκεται στο στάδιο διαπραγματεύσεων με διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Προωθείται σαν μια οικονομικότερη λύση για τις κυβερνήσεις, σε σύγκριση με τις ισχύουσες συμφωνίες με τις συμβατικές εμπορικές πτήσεις, με την Βρετανία να δηλώνει πρόσφατα έξοδα των £315,000 ($776,900) για την απέλαση μόλις  15 Ιρακινών.

"Εδώ στην Αυστρία, κάθε φορά που κάποιος απελαύνεται πίσω στη χώρα του με μια κανονική πτήση, απαιτούνται τρεις θέσεις, όχι μόνο για τον πρόσφυγα, αλλά και μια για κάθε αστυνομικό δεξιά και αριστερά του", είπε ο Η.Ηeller.

"Πολλές εταιρίες ήδη αρνούνται την μεταφορά απελαθέντων, λόγω δυσάρεστων σκηνών."

"Με επαγγελματικές υπηρεσίες, η απέλαση θα είναι ταχύτερη, οι χειροπέδες δεν θα είναι απαραίτητες, και οι απελαθέντες θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα γεύμα".

Οι προγραμματιζόμενες πτήσεις θα έχουν φρουρούς, ιατρικό προσωπικό και έναν εκπρόσωπο οργανώσεως υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο δεν υπάρχουν νεότερα για σχέδια που να αφορούν την εν πτήσει ψυχαγωγία των επιβατών...
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr