Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /var/www/vhosts/lathra.gr/httpdocs/images/zaandam/
Ειδοποίηση
  • JW_SIG_PRG

ΠΛΩΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑNΔΙΑ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007

Δράση για τα εγκαίνια των πλοίων -φυλακών του Ζάανταμ, Ολλανδία 9/04/2007

{gallery}zaandam{/gallery}

Λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια των πλοίων κράτησης στο Ζάντααμ, 90 περίπου ακτιβιστές άρχισαν να κόβουν τις περιφράξεις  με ειδικά εργαλεία. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό το μήνα τα 302 κελιά για την κράτηση των «παράνομων μεταναστών». Το αγκαθωτό σύρμα και 150 μέτρα φράχτη αποσυναρμολογήθηκαν με ειδικούς κόφτες και άλλα εργαλεία.

Μία από τις χειρότερες πρακτικές  που μπορούν να εφαρμοστούν εναντίον πολιτών πρόκειται να εφαρμοστεί πάνω σ’ αυτά τα πλοία. Στέρηση της ελευθερίας. Για να δικαιολογήσουν πολιτικά αυτή τη συμπεριφορά στα Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης προβάλλεται η εικόνα που συνδέει τους πρόσφυγες με την εγκληματικότητα. Η Ολλανδία θέτει υπο περιορισμό τους περισσότερους ξένους ανά 100.000 κατοίκους συγκριτικά  με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους δεν απελαύνονται ενδεχομένως αλλά καταλήγουν και πάλι στους δρόμους. Αφού συλληφθούν μετά από επιθεώρηση στους τόπους εργασίας ή επειδή έχουν υποπέσει σε μικροπαραπτώματα όπως κυκλοφορία με ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο, οι άνθρωποι καταλήγουν σε ένα από τα πολλά Ολλανδικά Κέντρα Κράτησης Αλλοδοπών.

Ο εκφοβισμός είναι ο πραγματικός στόχος της μεταναστευτικής πολιτικής και αυτά τα πλοία-φυλακές είναι η απόδειξη. Καθημερινές παραβάσεις στα πλοία φυλακές του Ρότερνταμ είναι συμβαίνουν  από το 2004, όπως έχει καταγγελθεί, κι αναμένεται να γίνει το ίδιο και στο Ζάανταμ: πλημμελώς εκπαιδευμένοι επιθετικοί φύλακες, έλλειψη χώρου και υγειονομικής περίθαλψης, συνεχής ανασφάλεια για το χρόνο αποφυλάκισηςμ κάνουν τη ζωή των κρατουμένων αφόρητη.

Μετά την επιτυχημένη κατάρριψη των συρματοπλεγμάτων οι ακτιβιστές εγκατέλειψαν το χώρο ως μία ομάδα, κρατώντας ένα πανώ που έγραφε «Για την παγκόσμια ελευθερία μετακίνησης και ίσα δικαιώματα για όλους» Δεν συνελλήφθη κανείς. Η δράση διήρκεσε 30 λεπτά.

Από το Ολλανδικό Ιντιμίντια

http://www.indymedia.nl/nl/2007/04/43608.shtml

Μετάφραση κειμένου από την  Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr