Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /var/www/vhosts/lathra.gr/httpdocs/images/evros/
Ειδοποίηση
  • JW_SIG_PRG

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 20 Μαΐου 2007

Αναδημοσίευση από το indy.gr

"Ο κόσμος πέρασε το οδόφραγμα και έφτασε μπροστά στη φυλακή και εκεί έγιναν διαπραγματεύσεις. Μπήκε μια ομάδα με δικηγόρους ιατρούς κτλ. μέσα να δει το κτήριο/ φυλακή. Μέσα έχει γύρω στους 200 κρατούμενους οι οποίοι άκουσαν τα συνθήματα απ έξω και απάντησαν στην ομάδα που μπήκε μέσα με διάφορα σπαστά "ευχαριστούμε" που μάλλον είναι η μεγαλύτερη και πιο απρόσμενη ανταμοιβή που θα μπορούσαν να περιμένουν οι απ έξω, αφού δε γνωρίζαμε καν αν υπήρχε μέσα κόσμος."
{gallery}evros{/gallery}
Πιο αναλυτικά για την δράση στον Έβρο με περισσότερο φωτογραφικό υλικό:


http://www.indy.gr/newswire/fotografies-apo-tin-diamartyria-se-stratopedo-kratisis-prosfygon-toy-ebroy


«Δε μας τρομάζει η βροχή,
δεν μας τρομάζει η μπόρα...
...ελεύθερους αφήστε τους,
να φύγουν όλοι τώρα
».
Οι 200 διαδηλωτές είναι κόσμος από (οι πόλεις... κατεβαίνοντας): Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα, τις περιοχές  γύρω από το Φυλάκιο, φοιτητικά κομμάτια επίσης, όπως από τις τοπικές ΔΑΡΑΣ και τα ΕΑΑΚ, και από συλλογικούς χώρους.

Ακούγονται συνθήματα όπως το παραπάνω, καθότι βρέχει κατά διαστήματα, και το κλάσικ «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα».

Κάπου πίσω από τους μπάτσους είναι και 10 κακομοίρηδες με ελληνικές σημαίες παλαιάς κοπής, απ' αυτές με το μεγάλο σταυρό και πιθανά και το στέμμα.Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr