PATRA'S CARNIVAL - PATRA'S CANIBAL

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008
Είναι προφανές πως στο κλίμα των Απόκρεων οι ειδήσεις μπερδεύτηκαν  …

 
(Επιχείριση Σκούπα του καταυλισμού των Αφγανών από το patranews.gr)

Με μία φαντασμαγορική τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου, ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι του 2008, παρουσία πλήθος κόσμου.
Το πρόγραμμα της τελετής είχε ως κεντρικό θέμα την ιστορία της επικοινωνίας, ενώ η κεντρική εξέδρα είχε ως φόντο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς το φετινό καρναβάλι είναι εμπνευσμένο από το "ποντίκι και το παπάκι." Την εκδήλωση άνοιξε η ομάδα τσιρκολάνων από την δυτική Κορνουάλη, με εναέρια ακροβατικά και φωτιές. [1]Το Σάββατο βρέθηκε και πάλι στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛΑΣ Χρήστος Δρακόπουλος, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την πόλη της Πάτρας. Την προαναγγελία εφαρμογής του σχεδίου, αποτέλεσε η διανομή φυλλαδίων  προς τους λαθρομετανάστες, τα οποία ήταν γραμμένα σε τέσσερις γλώσσες [2] που έγραφε: "Σας πληροφορούμε ότι τόσο ο εσωτερικός όσο και ο περιβάλλον χώρος του Λιμένα Πατρών προορίζεται για την εξυπηρέτηση της σημαντικής ταξιδιωτικής κίνησης που εκδηλώνεται από τον λιμένα αυτό. Η παραμονή σας στους χώρους αυτούς, όχι μόνο επιδρά αρνητικά στην άσκηση του δικαιώματος αυτού της κυκλοφορίας των προσώπων και των αγαθών, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για την ίδια την σωματική σας ακεραιότητα, δοθείσης της έντονης κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων και δη βαρέως τύπου. Σεβόμενοι τα παραπάνω αγαθά (σωματική ακεραιότητα, κυκλοφορία προσώπων και αγαθών) σας καλούμε και ταυτόχρονα σας παρακαλούμε ως υπεύθυνη Αρχή, για την άμεση αναχώρησή σας από τα σημεία της περιοχής του λιμένα, όπου έχετε εγκατασταθεί με σκοπό τη διαμονή σας, σε άλλες περιοχές της χώρας μας”.

(Πηγές φωτογραφιών:
http://projetbabel.org/forum/viewtopic.php?p=30506
http://www.indy.gr/newswire/patra-tra-oi-diadilotes-abegklbisanbb-ton-sioyfa)


Η τελετή έναρξης περιελάμβανε, στη συνέχεια, την οπτικοποιημένη ιστορία της επικοινωνίας με την χρήση λέιζερ και βίντεο, ενώ έκανε την εμφάνιση του και ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ως "μάγος του κομπιούτερ."
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας κάλεσε τον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα από το μπαλκόνι του δημοτικού Θεάτρου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του καρναβαλιού 2008.

Στην καταστροφή του μικρότερου καταυλισμού των Αφγανών στην Ηρώων Πολυτεχνείου προχώρησαν υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας οι μπουλντόζες της Νομαρχίας το πρωί της Τετάρτης (22/1/2008).
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ερώτηση «έχετε εικόνα γι’ αυτή την επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στο λιμάνι της πόλης ;» Ο Νίκος Τζανάκος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας απήντησε : «Υπάρχει μία εντυπωσιακή μείωση, θα έλεγε κανείς, μέχρι εξαφάνιση των ανθρώπων αυτών». «πού πήγαν αυτοί  ;» «είναι άγνωστο. Αρκετούς απ’ ό,τι φαίνεται  τους έχει πάρει η αστυνομία …»  [Ηχητικό ντοκουμέντο απο IONION FM]

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εκτόξευση χιλιάδων πολύχρωμων πυροτεχνημάτων, ενώ το υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου κράτησε αρκετές ώρες, αφού ομάδα χορευτών και μουσική παρέσυρε τον κόσμο σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Οι μπουλντόζες της Νομαρχίας κατέστρεψαν τα παραπήγματα και οι Αφγανοί κλήθηκαν να μαζέψουν τα υπάρχοντα τους και να αποχωρήσουν. Κάποιοι εξ αυτών παρέμειναν αναζητώντας κάποια κουβέρτα ή κάποιο άλλο προσωπικό τους αντικείμενο μέσα από τα απομεινάρια των παραπηγμάτων, ενώ η Αστυνομία τους καλούσε να φύγουν.
Το σίγουρο είναι πως οι επιχειρήσεις εκαθάρισης θα συνεχιστούν, παρά τις αντιδράσεις οι οποίες εκφράζονται .  [4]

Το πατρινό καρναβάλι θα διαρκέσει περίπου ενάμισι μήνα και θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαρτίου με την μεγάλη παρέλαση και την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου.


Δείτε Σχετικά:

Αποκλεισμός Σιούφα από διαδηλωτές [indy.gr]

Ψήφισμα ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αχαίας [eina.gr]

Δελτία Τύπου Ομάδων και συλλογικοτήτων [indy.gr]
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr