ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Πάτρα (επιχείρηση εκκαθάρισης στον  καταυλισμό των προσφύγων, που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, με θέμα την επιμέλεια των περίπου 180 ασυνόδευτων ανηλίκων του άτυπου καταυλισμού Αφγανών στην Πάτρα, προέκυψε μια «ιστορική» για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση:

 Αφού οι νομικοί παραστάτες ανέλυσαν τις νομικές δυνατότητες  που υπάρχουν, όσον αφορά στην προσωρινή επιμέλεια των ασυνόδευτων ανηλίκων, ορίστηκε -  για πρώτη φορά- προσωρινός επίτροπος, στα συγκεκριμένα παιδιά. Τη Δευτέρα θα αποφασιστεί αν την επιμέλεια των παιδιών, θα αναλάβει η εισαγγελέας ανηλίκων, ή ο προϊστάμενος της εισαγγελίας.

 Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία δύο προέδρων Πρωτοδικών, του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, δύο δικηγόρων του Ερυθρού Σταυρού, και δύο μελών εκ των οποίων ο ένας είναι δικηγόρος) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ιατρική Παρέμβαση, της οποίας η εισήγηση έγινε δεκτή από την Εισαγγελία.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ    8-2-2008

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr