Κλείνει η ζούγκλα του Καλαί

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009
 Reuters
Eκατοντάδες μετανάστες ζουν στη «ζούγκλα» του Καλαί
kalaiΠαρίσι
Την άμεση απομάκρυνση των αυτοσχέδιων αντίσκηνων και των καταφυγίων στον καταυλισμό του Καλαί, την αποκαλούμενη «ζούγκλα» όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες μετανάστες προσπαθώντας να περάσουν στη Βρετανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν. Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση ο Ερίκ Μπεσόν δήλωσε ότι το κλείσιμο του καταυλισμού θα στείλει ηχηρό μήνυμα ότι οι διακινητές ανθρώπων δεν μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον το Καλαί.
Εντός της ημέρας ο Γάλλος υπουργός πρόκειται να έχει συνομιλίες για το ζήτημα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), αναφέρει το BBC.
Οι τοπικές αρχές του Καλαί θα ορίσουν την ακριβή ημερομηνία για την έναρξη της διάλυσης του καταυλισμού κοντά στο λιμάνι, αλλά σε κάθε περίπτωση η «ζούγκλα» θα κλείσει πριν από το τέλος της προσεχούς εβδομάδας, δήλωσε ο Ερίκ Μπεσόν.
Σήμερα βρίσκονται στο Καλαί και τις γειτονικές περιοχές περίπου 1.500 μετανάστες, περιμένουν εκεί κάτω από άσχημες συνθήκες υγιεινής για να τους δοθεί η ευκαιρία να περάσουν με κάποιο πλοίο στη Βρετανία.
Ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης είπε ότι η επιχείρηση θα διεξαχθεί «ανθρώπινα» και κάθε παράνομος μετανάστης θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει αίτηση για άσυλο ή να επιστρέψει εθελοντικά στη χώρα προέλευσης, επιμένοντας ότι οι μετανάστες δεν θα απελαθούν διά της βίας.
Πολλοί από τους μετανάστες που βρίσκονται στο Καλαί προέρχονται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr