Σε απεργία πείνας 170 μετανάστες στη Σάμο

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Σάμος απέργία πείνας για νέες απελάσεις
Την αντίδραση των 170 μεταναστών που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Σάμο προκάλεσε η είδηση ότι την περασμένη εβδομάδα, 60 άτομα μεταφέρθηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Διαμαρτυρόμενοι για την απέλασή τους, οι μετανάστες προχώρησαν σε απεργία πείνας.

Οι αστυνομικοί της Σάμου υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα στο Κέντρο είναι πολλά και έχουν να κάνουν με τη μειωμένη αστυνομική δύναμη που υπάρχει, αλλά και την γενικότερη έλλειψη κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου.

Παράλληλα, η λειτουργία του αεροδρομίου σε εικοσιτετράωρη βάση προϋποθέτει την ύπαρξη επιπλέον 20 αστυνομικών. Για το λόγο αυτό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Σάμου απέστειλε έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο για την ενίσχυση του τμήματος Πυθαγορείου που έχει στην ευθύνη του τον κρατικό αερολιμένα.

«Κάθε χρόνο, με την έναρξη της θερινής περιόδου, έφταναν ενισχύσεις» δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης Στέλιος Βελώνης. «Φέτος δεν έχουμε ούτε ειδοποίηση» προσθέτει και επισημαίνει ότι τα περισσότερα τμήματα του νομού λειτουργούν με το 50% των οργανικών τους θέσεων.

Από το TVXS

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr