Ξεσηκωθείτε

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Από το Καφενείον Κέντρο

Πράγματι λοιπόν, στα τέλη Νοέμβρη του 2010, μετά από 68 ακριβώς χρόνια από την τελευταία φορά, ένα πλεούμενο με πρόσφυγες ξαναπέρασε από τη Χίο απέναντι στην Τουρκία. Το θαλάσσιο στενό άνοιξε πάλι αντιστρόφως. Τότε φεύγανε οι φτωχοί και πεινασμένοι Χιώτες ως πρόσφυγες για να σωθούν από το θάνατο της πείνας και των γερμανικών αποσπασμάτων. Τώρα φεύγουνε σιδηροδέσμιοι Ιρανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες, εκδιωγμένοι από μια ανάλγητη "πολιτισμένη" Δύση που δεν θέλει να τους προσφέρει ασφάλεια κι επιστρέφουν στον θάνατο που τους περιμένει εκεί απ' όπου έφυγαν ως πρόσφυγες για να σωθούν.

Ξεσηκωθείτε συν-θαμώνες όσο είναι καιρός. Το πλεούμενο άλλαξε πορεία πάλι ύστερα από 68 χρόνια και αυτό μάς αφορά όλους διότι σε λίγο θα αλλάξει και πλήρωμα. Το πρώτο πλεούμενο θα το ακολουθήσουν πολύ γρήγορα κι άλλα. Και δεν θα έχουν μέσα Ασιάτες αλλά εμάς. "Ευρωπαίους", πολίτες μιας ανάλγητης Δύσης, φτωχούς, χρεοκοπημένους, θύματα των κερδοσκόπων που κυβερνούν τον κόσμο και περιμένουν ήδη σαν όρνια απο πάνω μας. Εμάς που η Δύση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να μας παρέχει ασφάλεια. Αντιθέτως, επιβουλεύεται την ύπαρξή μας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Και όταν τελειώσει, τότε που θα βρεθούμε δίχως τόπο και δίχως τρόπο, δεν θα βρούμε ούτε έλεος από πουθενά. Ξεσηκωθείτε να αποτρέψουμε, να επιβραδύνουμε τη ροή της ιστορίας. Ξεσηκωθείτε μπας και την ανατρέψουμε. Αλλιώς θα είμαστε σε λίγο άξιοι της απραξίας μας.

γμ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr