Ψήφισμα ΔΣ ΕΛΜΕ Χίου για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011
elme logoΗ ΕΛΜΕ Χίου χαιρετίζει με σεβασμό το δίκαιο αγώνα που έδωσαν οι  μετανάστες απεργοί πείνας.  Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα πολυεθνικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα συνθλίβοντας χώρες και λαούς. 

Θεωρούμε αυτονόητο χρέος μας, που απορρέει από την καλλιέργεια μέσω της διδασκαλίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πνεύματος αλληλεγγύης, να στεκόμαστε στο πλευρό των γονιών των οποίων τα παιδιά τους είναι μαθητές μας. Απέναντι στην πολιτική του φόβου, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας τονίζουμε «πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις»

Καταδικάζουμε την διαχρονικά υποκριτική στάση της πολιτείας, η οποία αποδέχεται τον μετανάστη εργάτη, μόνο όσο δουλεύει σε άθλιες συνθήκες και γίνεται αδιαμαρτύρητα αντικείμενο εκμετάλλευσης, ενώ μόλις τολμήσει να διεκδικήσει ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζομένους, προσπαθεί να τον αφανίσει.

Το μεταναστευτικό είναι  μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που δεν αντιμετωπίζεται με φράκτες, με καταστολή  με μαζικές απελάσεις και με τελεσίγραφα. Για να λυθεί συνολικά το πρόβλημα χρειάζεται ένας ριζικός επαναπροσανατολισμός της μεταναστευτικής πολιτικής.

Οι μετανάστες απεργοί πείνας μας έδειξαν με τον πιο ειρηνικό και αξιοπρεπή τρόπο ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη ανθρώπους, που τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή και όχι εκείνους που «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα». Μας έδειξαν περίτρανα ότι :

«Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται»

ΤΟ  ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr