Άγιος Παντελεήμονας: Οι ρατσιστικές επιθέσεις πληθαίνουν, η συγκάλυψη συνεχίζεται.

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, κινήσεων πολιτών και κομμάτων (Πολιτιστικός Σύλλογος Αφγανών ΝΟΥΡ, Κίνηση Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας, Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Αντιφασιστική Κίνηση Ποτέ Ξανά, Επιτρ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, τμ. Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων), στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά τη διάρκειά της καταγγέλθηκαν τα συνεχή περιστατικά βίας σε βάρος  προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή και τονίστηκε ότι η στάση του τοπικού τμήματος σε αυτά τα περιστατικά έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής, αγγίζοντας την υπόθαλψη των ακροδεξιών συμμοριών.

 

 

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 3 ημέρες από την παρέμβασή μας και δύο ακόμη Αφγανοί πρόσφυγες δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση στο ίδιο ακριβώς σημείο και με πανομοιότυπο τρόπο με τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα την περίοδο των γιορτών: Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, οργανωμένη δεκαπενταμελής ομάδα, τα μέλη της οποίας ήταν εξοπλισμένα με παλούκια και φορούσαν κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο και τα πόδια τους διερχόμενους Αφγανούς πρόσφυγες Ασαντουλάχ και Κασίμ (τα πλήρη ονόματά είναι στη διάθεση μας). Παρά την εγγύτητα προς το αστυνομικό τμήμα, τις διαρκείς περιπολίες αστυνομικών, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στο ίδιο σημείο, οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι.

 

Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά: Η πάγια στάση του τοπικού αστυνομικού τμήματος να αρνείται να συνδράμει τα θύματα και να διενεργήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, τροφοδοτεί το αίσθημα ατιμωρησίας των ρατσιστικών ομάδων και τρομοκράτησης των θυμάτων, που τις περισσότερες φορές αρνούνται να  προσφύγουν για την καταγγελία της  σε βάρος τους επίθεσης από φόβο μην καταστούν οι ίδιοι στόχος δίωξης από πλευράς των αστυνομικών αρχών.

 

Η κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ επισημαίνει διαρκώς ότι το βασικό στήριγμα των φασιστών στη δολοφονική δράση τους είναι η διωκτική ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να μη δείξει ολιγωρία απέναντι στην φασιστική απειλή. Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας, ιδιαίτερα τη στιγμή που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι-ες πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα στα μέτρα που μας βυθίζουν στη φτώχεια και τη βαρβαρότητα. Ο φόβος θα σπάσει μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη.ΥΓ. Υπενθυμίζουμε την καταγγελία του Μουσταφά Χαϊνταρί: «Στις 23 Δεκεμβρίου ο Μουσταφά Χαϊνταρί, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφγανών Νουρ, αποχωρώντας από τα γραφεία της οργάνωσης δέχθηκε επίθεση επί της οδού Μιχαήλ Βόδα από 15μελή ομάδα εξοπλισμένη με κράνη, ρόπαλα και αλυσίδες. Μετά από την επίθεση, η ομάδα αποχώρησε προς την οδό Αχαρνών, ενώ το θύμα έχοντας δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα και βρισκόμενος αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο κάλεσε την αστυνομία. Ωστόσο, τόσο διερχόμενοι μοτοσικλετιστές της ομάδας Δίας, όσο και περιπολικό που κατέφθασε αργότερα, προέβησαν σε έλεγχο στοιχείων του θύματος, χωρίς να κινηθούν προς αναζήτηση των δραστών της επίθεσης και χωρίς να καλέσουν ασθενοφόρο. Ο κ . Χαϊνταρί κατέφυγε τραυματισμένος στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου εξαναγκάστηκε σε πολύωρη αναμονή προκειμένου να καταγραφεί το περιστατικό και, τελικά, λόγω της κατάστασης της υγείας του -και έπειτα από παραίνεση των αστυνομικών, αποχώρησε και συνοδεία φίλων του μετέβη σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες που το θύμα συνέλλεξε τις επόμενες ημέρες η ίδια ομάδα είχε προβεί στις 23 Δεκεμβρίου σε επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον άλλων τριών διερχόμενων μεταναστών. Η προσπάθειά του Χαϊνταρί για την καταγραφή της καταγγελίας στο αστυνομικό τμήμα απέτυχε και πάλι όταν προσήλθε για δεύτερη φορά μετά την ανάρρωσή του και έγινε τελικά εφικτή μόνο μετά την παρέμβαση των οργανώσεων αλληλεγγύης την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.»

 

Καλούμε όλους και όλες στις 30 Γενάρη, στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 9 π.μ. στη δίκη των δεκάδων «αυτόνομων εθνικιστών», που πριν ενάμιση χρόνο είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην οδό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός δημοσιογράφος της φασιστικής εφημερίδας «Ελληνικός Κόσμος» Δ. Παπαγεωργίου, αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ.

Αθήνα 19/01/12

Αντιφασιστική Κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr