Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Απρίλιος 2005 - Container

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-4-2005
Tο αίτημα της άμεσης απομάκρυνσης του container παραπλεύρως του κτιρίου της αστυνομίας στο οποίο κρατούνται προσωρινά μετά τη σύλληψή τους οι πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί μας, υπέβαλε για μία ακόμη φορά η Επιτροπή Αλληλεγγύης Προσφύγων Χίου με έγγραφο της προς τις Λιμενικές και Αστυνομικές αρχές. Ο εγκλεισμός των ανθρώπων αυτών σ' ένα "μεταλλικό κλουβί" - από μία έως και τρεις ημέρες σε ορισμένες περιπτώσεις - κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς εξαερισμό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς νερό, και χωρίς καμία δυνατότητα προαυλισμού, σηματοδοτεί μία παντελή έλλειψη σεβασμού στην αξιοπρέπεια και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων και φυσικά αποτελεί όνειδος για την τοπική μας κοινωνία.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά την άμεση κατάργηση χρήσης του χώρου αυτού ως χώρου κράτησης των προσφύγων και την αντικατάστασή του από ένα λυόμενο οικίσκο, που θα παρέχει τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαβίωση, σε υλοποίηση και των πρόσφατων δηλώσεων - δεσμεύσεων του Νομάρχη Χίου, κ. Λαμπρινούδη.
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 3rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr