Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Ιούνιος 2005 - Άρνηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005

Τη Δευτέρα 6/6 έγινε συνάντηση μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Προσφύγων με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου με θέμα την απαγόρευση της εισόδου στο χώρο κράτησης των προσφύγων στο Μερσινίδι. Ο Αστυνομικός Διευθυντής αρνήθηκε να αιτιολογήσει την απόφαση της Αστυνομίας, ενώ δεν ξεκαθάρισε το πώς εννοεί τα περιβόητα(και ανύπαρκτα κατ ουσία) <<προβλήματα ασφαλείας>> που υποτίθεται ότι υπάρχουν.


Επειδή πρακτικές τέτοιου είδους θυμίζουν άλλες εποχές Επειδή ο χώρος κράτησης των προσφύγων πρέπει να παραμείνει επισκέψιμος ώστε να γνωρίζει η τοπική κοινωνία πως και με πιο τρόπο ζουν αυτοί οι άνθρωποι αναρωτιόμαστε:
  1. Τι φοβάται η Αστυνομία και απαγορεύει την είσοδο στο χώρο κράτησης στο Μερσινίδι
  2. Αν όλα στο χώρο κράτησης λειτουργούν σύννομα τότε γιατί απαγορεύεται η είσοδος σε ανθρώπους που επί 3 χρόνια επισκέπτονται το χώρο χωρίς ποτέ να δημιουργήθει πρόβλημα
  3. Τι έχει να φοβηθεί η Αστυνομία από το δάσκαλο-μέλος του συλλόγου δασκάλων-που μάθαινε βασικά ελληνικά τους πρόσφυγες
  4. Σε τι διαφέρει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης από το χώρο κράτησης στο Μερσινίδι μια και κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στο χώρο που ζουν οι "ανεπιθύμητοι"

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι

Ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατοχυρώθηκε με το αίμα και τη στέρηση ελευθερίας χιλιάδων ανθρώπων. Οι νοσταλγοί του αστυνομικού κράτους του 50-60 και του <<έτσι θέλω>> ας αντιληφθούν ότι όχι μόνο δεν είναι ανεκτή η οπισθοδρόμηση αλλά το ζητούμενο σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι η υπεράσπιση και η διεύρυνση των ελευθεριών.

Αντί η αστυνομική αρχή να επιβάλλει απαγορεύσεις, ας προσπαθήσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που της επιβάλλονται (ενημέρωση για κράτηση, τους λόγους αυτής , τη διαδικασία, τα δικαιώματα των κρατουμένων).

Η αυθαιρεσία που εκδηλώνεται με περιορισμούς δικαιωμάτων, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες απαντήσεις, καταστρατηγούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας και επιβάλουν νοοτροπίες που πρέπει να καταδικαστούν από όλους μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες ενάντια σε κάθε λογική που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν λαθρομετανάστες .

Ενωνουμε τη φωνή μας και τα βήματα μας για ένα κόσμο που χωρά πολλούς κόσμους

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ-ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 14/6 και ΩΡΑ 6μμ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ –

ΤΡΙΤΗ 14/6 και ΩΡΑ 730μμ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ.

Eπιτροπή Aλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Thursday the 1st. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr