Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Ιούνιος 2005 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΧΙΟΥ

Την Τρίτη 14-6-2005 συγκεντρωθήκαμε έξω από το κτίριο της αστυνομίας Χίου για να διαμαρτυρηθούμε για την απαγόρευση της εισόδου οιουδήποτε πολίτη στο χώρο κράτησης προσφύγων (Μερσυνίδι) Χίου. Η απαγόρευση που ισχύει από 10/5/2005 είναι παράνομη, αναιτιολόγητη και καταχρηστική και δημιουργεί επικίνδυνους ατραπούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή για το θέμα ήταν και πάλι ανεπαρκείς και γελοίες και δεν έδωσαν σαφή αιτιολογία για την απαγόρευση που επιβλήθηκε. Υπόνοιες που εκτοξεύτηκαν για δήθεν ύπαρξη αιχμηρών αντικειμένων και ναρκωτικών στο χώρο κράτησης αποτελούν φαιδρά ψεύδη που επιχειρούν να σπιλώσουν την υπόληψη όλων όσων έχουν πρόσβαση στον χώρο κράτησης (υπάλληλοι της Νομαρχίας, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Χίου αλλά ακόμη και αστυνομικούς φρουρούς) και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Ένας χώρος όπου κρατούνται άνθρωποι (για διεκπεραίωση διοικητικών και μόνον διαδικασιών) οφείλει να είναι ανοιχτός στους πολίτες και τον κοινωνικό έλεγχο. Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται ένα «στρατόπεδο συγκέντρωσης» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Απαιτούμε :

  • Να καταργηθούν οι χώροι κράτησης.
  • Να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής όπου οι πρόσφυγες δεν θα είναι κρατούμενοι.
  • Να σταματήσουν οι απάνθρωπες απελάσεις που στέλνουν σε βέβαιο θάνατο τους πρόσφυγες.
  • Να νομιμοποιηθούν οι πρόσφυγες που παραμένουν στην χώρα μας.


Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πρόσφυγες.

Θα συνεχίσουμε προς κάθε κατεύθυνση τον αγώνα για μην συνεχιστεί άλλο το καθεστώς απομόνωσης τους.
Eπιτροπή Aλληλεγγύης στους Πρόσφυγες
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr