Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Μάιος 2006- ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006

H Eπιτροπή Aλληλεγγύης στους πρόσφυγες ενημερώνει ότι ο χώρος κράτησης προσφύγων στο Mερσινίδι «φιλοξενεί» πάλι, μετά από αρκετό καιρό, 67 ανθρώπους.

H είδηση που εμφανίστηκε στα τοπικά MME ως απεργία πείνας  με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης ασύλου δεν είναι ακριβής αφού κανένας από τους κρατούμενους δεν έχει υποβάλει αίτημα ασύλου.

Tο μοναδικό αίτημα της τριήμερης απεργίας πείνας ήταν η γρηγορότερη απελευθέρωσή τους από το χώρο κράτησης. Με δεδομένο την μη ύπαρξη ενημέρωσης για τη διάρκεια κράτησης τους, οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν σε άγνοια και ανασφάλεια με συνέπεια να καταφύγουν στη συγκεκριμένη μορφή αγώνα.

H Eπιτροπή Aλληλεγγύης για άλλη μια φορά καταγγέλλει την παντελή έλλειψη ενημέρωσης των προσφύγων από τις Αρχές για το καθεστώς «φιλοξενίας» τους που ισοδυναμεί με κράτηση χωρίς να τους γνωστοποιείται η αιτία ή η διάρκεια της και τα δικαιώματα τους. Όποιος στερείται αυτά τα στοιχειώδη θεμελιωμένα δικαιώματα του ενώ κρατείται και διαβιεί σε συνθήκες εξοντωτικές για την προσωπικότητα και την ψυχολογία του, είναι δίκαιο και φυσικό να καταφεύγει σε έσχατο τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων του όπως η απεργία πείνας που πρώτα απ’όλα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι ισχύει μέχρι σήμερα η παράνομη απόφαση της απαγόρευσης εισόδου στο χώρο κράτησης των μελών της Επιτροπής μας,  που μεριμνούσαν έστω για συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και διασφάλισης των βασικών δικαιωμάτων των προσφύγων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr