Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Σεπτέμβριος 2006-ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨH

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2006
Προχωρήσαμε σήμερα Τετάρτη 27/9 σε ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κατάληψη του γραφείου του Νομάρχη Χίου, αντιδρώντας στον εμπαιγμό της Νομαρχίας σχετικά με τα προβλήματα του καταυλισμού προσφύγων στο Μερσινίδι.

Ο συνωστισμός υπεράριθμων προσφύγων στον καταυλισμό και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής επιτείνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πλέον μεταδοτικές ασθένειες.

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, η Νομαρχία είναι ενήμερη για το πρόβλημα με τα λύματα που αντιμετωπίζει ο καταυλισμός, πρόβλημα που υποχρεώνει πολλούς ανθρώπους να κοιμούνται καθημερινά πάνω στα βρωμόνερα. Η Νομαρχία αναβάλλει με υπεκφυγές την αντιμετώπιση του προβλήματος και τα ΠΣΕΑ δεν φαίνεται να διατίθενται να ασχοληθούν συστηματικά και σοβαρά  με τα προβλήματα διαβίωσης στο χώρο κράτησης. Παραιτηθείτε κύριε ΠΣΕΑ η ανεπάρκεια σας μας προσβάλει όλους.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό προς αυτούς τους ανθρώπους που ξέφυγαν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταπίεση για να έρθουν εδώ αναζητώντας  καταφύγιο σε γη ειρήνης. Καμία γραφειοκρατική κωλυσιεργία δεν δικαιολογεί αυτή την προσβολή.

Πίσω από τις υποκριτικές δηλώσεις βρίσκεται η ουσία της πολιτικής η οποία αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως ανεπιθύμητους. Η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα αποδεικνύει την αλήθεια αυτού του ισχυρισμού. Εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε να βελτιωθούν τα ίδια στοιχειώδη πράγματα που δεν αλλάζουν παρά τις εκατοντάδες των προσφύγων που έχουν κρατηθεί στη Χίο.

Κάποιοι αποδεικνύουν με τις πράξεις τους -και κυρίως με τις παραλείψεις τους- ότι τα δάκρυα που χύνουν στις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που ακολουθούν κάθε πόλεμο στη γειτονιά μας (Ιρακ, Παλαιστίνη, Λίβανος) είναι και αυτά προς άγρα ψήφων. Όταν τα θύματα της σύγχρονης βαρβαρότητας τυγχάνει να ξεβραστούν στα μέρη μας, τα περιμένει μια υποδοχή που τα ταπεινώνει ακόμη μια φορά.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ

  • Να επιδιορθωθούν οι βλάβες στα υδραυλικά του καταυλισμού, να δοθούν στους πρόσφυγες τα αναγκαία είδη ρουχισμού και υγιεινής. Μιλάμε για ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ, ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ και ΣΑΠΟΥΝΙΑ κ. υπεύθυνε ΠΣΕΑ.
  • Να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες προκειμένου οι πρόσφυγες που κρατούνται στον καταυλισμό να αφεθούν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr