Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Δεκέμβριος 2006-ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2006

Διαψεύδονται όσοι  υποστήριζαν ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση και με το επιχείρημα αυτό!! αρνούνται μέχρι σήμερα το δικαίωμα πρόσβασης των μελών μας στο χώρο κράτησης προσφύγων στο Μερσυνίδι.

Με το από 27-5-2005 έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Χίου μας γνωστοποιήθηκε η απάντηση στην Αίτηση μας για την είσοδο των μελών της Επιτροπής στο χώρο κράτησης Μερσυνιδίου. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται συγκεκριμένα :

«Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες δεν είναι ΜΗ κυβερνητική οργάνωση και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε την είσοδο στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής.»

 Ο ισχυρισμός αυτός υιοθετήθηκε αβασάνιστα και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των μελών της επιτροπής μας από την πρόσβαση στο χώρο κράτησης εδώ και ενάμιση χρόνο.

 Στη χθεσινή συνάντηση όλων των αρμοδίων φορέων, η εκπρόσωπος  της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αλλά και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κέντρου Ζωής συντάχθηκαν με τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Αλληλεγγύης τόσο για την αναγκαιότητα πρόσβασης των μελών της στον χώρο κράτησης όσο και για το ότι η Επιτροπή είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

 Για εμάς ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη αυτή. Αναρωτιόμαστε όμως, θα έπρεπε με αυτού του τύπου έωλα και αστήριχτα επιχειρήματα των Αρχών να απαγορευθεί η είσοδος στο Μερσινίδι για ενάμιση χρόνο και για ακόμη μία φορά να γίνουμε ρεζίλι; Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους όλο αυτό το διάστημα συντάχθηκαν με τους φαιδρούς αυτούς ισχυρισμούς και ακόμη περισσότερο σε όσους σιώπησαν, νομιμοποιώντας την περιστολή των κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Σήμερα οι φαιδροί ισχυρισμοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου και της Αστυνομικής Δ/νσης Χίου κατέρρευσαν.

Απομένει τώρα έστω και μετά από τόση καθυστέρηση να αποδεχθούν τη νομιμότητα των ισχυρισμών μας και να μας επιτρέψουν την απρόσκοπτη είσοδο στο Μερσυνίδι.

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr