Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ. ΕΝΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕΤΑ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ (ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ) ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.


Η κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή έξη μήνες περίπου μετά τον πόλεμο στο Λίβανο παραμένει εφιαλτική. Πόλεμος, αποσταθεροποίηση, Ισλαμικός Φονταμεταλισμός, Πολιτικό Ισλάμ, απελευθερωτικά κινήματα, Προσφυγιά.

pissias

Τα πολύμορφα κινήματα αλληλεγγύης προς τον λαό του Λιβάνου κατήγγειλαν τον πόλεμο αυτό και ανέδειξαν την σταθερή φρίκη που γεννά η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Η προσπάθεια κατανόησης των ψηφίδων που συνδέουν τις χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής με αυτή του Λιβάνου, ως ενιαίο και ταυτόχρονα διακριτά διαφοροποιημένο μωσαϊκό, αναδεικνύουν τις παραμέτρους της σύγκρουσης. Πολλαπλά χρήσιμη και για όλους εμάς που κατοικούμε στην Ευρώπη. Οι καραβιές των προσφύγων που φθάνουν σε εμάς από τις χώρες αυτές δεν είναι απλά αριθμοί. Πρώτα από όλα είναι μείζον ζήτημα αλληλεγγύης προς τα θύματα αυτού του διαρκούς πολέμου. Κατανόησης του εξαναγκασμού  τους σε φυγή λόγω των αβίωτων συνθηκών  και σεβασμού της επιλογής τους για μια καλύτερη ζωή.

Θέλοντας να βοηθήσουμε στην κατανόηση των αιτιών που γεννούν πρόσφυγες από την ευρύτερη Μέση Ανατολή, ένα χρόνο μετά τον Πόλεμο στο Λίβανο διοργανώνουμε εκδήλωση το Σάββατο 10/2/2007, στις 7:00 μ.μ στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του Δρ. Οικονομικών και Διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αμιένης της Γαλλίας Βαγγέλη Πισσία, ο οποίος θα αναφερθεί στην κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στην Ισλαμική Πολιτική σκέψη και τον Αραβικό κόσμο.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινιών μικρού μήκους από σκηνοθέτες του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης στα πλαίσια της κίνησης Τous ensemble le Liban και προβολή βίντεο της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

(ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ)

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr