Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΌΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛIA

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2007
Φανταστείτε να παίρνεις ένα παιδί από μια φυλακή και να το πηγαίνεις στο σχολείο.

Εκεί να συναντά δασκάλους και συμμαθητές και να περνά όλη την μέρα του μαθαίνοντας, παίζοντας, τραγουδώντας, μέχρι να έρθει η ώρα να επιστρέψει στη φυλακή του. Αυτό ζήσαμε για λίγες ημέρες με τον μικρό Άμπντι από την Σομαλία, μια χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο από το 1991. Ο ενθουσιασμός του δωδεκάχρονου παιδιού έσβηνε τις όποιες αμφιβολίες   για το αν είναι περιττό να πάει ένα παιδί από το κέντρο κράτησης προσφύγων στο σχολείο για όσο καιρό κρατείται μαζί με την μητέρα του. Σήμερα ο Άμπντι αφέθηκε ελεύθερος και συνεχίζει  τον δρόμο της προσφυγιάς. Μας είπε ότι θα δεχόταν να μείνει κρατούμενος αν μπορούσε να συνεχίσει να πηγαίνει  στο σχολείο. Εμείς από την πλευρά μας νιώθουμε τυχεροί που γνωρίσαμε ένα αξιολάτρευτο παιδί.

 Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια την δ/ντρια της α΄θμιας εκπαίδευσης κα Ιωάννα Λεμονιάδη, τον δ/ντη του Δημοτικού σχολείου Ερειθιανής Βροντάδου κ. Γιώργο Αμπαζή, και του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Ερειθιανής, όλους τους δασκάλους και τους μαθητές που έφτιαξαν για τον Άμπντι μια ζεστή αγκαλιά και τον βοήθησαν να θυμηθεί πως είναι παιδί, δείχνοντας για άλλη μία φορά την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους πρόσφυγες.

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr