Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο έξω από το Λιμεναρχείο.

Όταν περάσει κανείς το κτίριο της Αστυνομίας στο λιμάνι της πόλης μας, συναντά στο βάθος ενός αδιαμόρφωτου χώρου που χρησιμεύει ως parking ένα παλιό μεταλλικό container.
Για όσους δεν ξέρουν μοιάζει απλώς παρατημένο και ξεχασμένο εκεί. Για όσους ξέρουν αποτελεί ένα θλιβερό, μα και ντροπιαστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θέαμα.
Σ' αυτό το μεταλλικό κλουβί των ελάχιστων τετραγωνικών φυλακίζεται η δυστυχία και το δικαίωμα στη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας. Σ' έναν άθλιο χώρο, χωρίς αέρα, νερό και τουαλέτα, χωρίς καμία δυνατότητα προαυλισμού, στοιβάζονται στο πάτωμα οι πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί μας μετά τη σύλληψή τους από τις λιμενικές αρχές. Οι πρόσφυγες παραμένουν στο container αυτό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους στο κέντρο κράτησης τους στο Μερσινίδι.
Γι' αυτούς που περνούν μέσα σ' αυτό το container , από μισή έως και τρεις ημέρες από τη ζωή τους, είναι μία ακόμη δοκιμασία στο δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, που έχουν αναγκαστεί να ακολουθήσουν.

Για όλους εμάς τους «απ'έξω» που το βλέπουμε, είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μας, αν θα επιλέξουμε να αποστρέψουμε το βλέμμα ή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Ας διεκδικήσουμε την άμεση απομάκρυνση του container από το χώρο αυτό : Ελάτε μαζί μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. στο χώρο έξω από το Λιμεναρχείο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΧΙΟΥ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr