Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

H αθώωση της οργής

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005

«Και οι δύο κατηγορούμενοι κρίνονται αθώοι».


Μπορεί η απόφαση της Προέδρου του δικαστηρίου χθες, Ταρσίτσας Μπέκα να σκεπάστηκε από χειροκροτήματα, αφού είχαν προηγηθεί η αθωωτική πρόταση της αντιεισαγγελέως Ιωάννας Τσάλη, αλλά η υπόθεση δίκης για ένα πανό δεν πρέπει να μπορεί να λήξει έτσι.
Και δεν πρέπει, γιατί μια ολόκληρη κοινωνία αναστατώθηκε επειδή ένας, πρωτάρης απ' ό,τι φάνηκε, Ανθ/ρχος του Λιμενικού Σώματος, διάβασε αντί «δολοφονεί» δολοφόνοι (στο πανό που βλέπετε πάνω) και επειδή μια Εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να συρθούν στα δικαστήρια δυο νέοι άνθρωποι, με ένα άρθρο του Π.Κ. που στηρίζεται σε νόμο που πρωτοψηφίστηκε το 1931!
Διότι μπορεί ο Λιμενικός να διάβασε στραβά και να το εξέλαβε (το δολοφόνοι που είδε στη φαντασία του...) ως ψόγο για το Λιμενικό Σώμα (!), η Εισαγγελέας όμως δεν έπρεπε «ελαφρά τη καρδία» να διώξει τους νέους μόνο και μόνο γιατί άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους της έκφρασης, χωρίς να παρανομήσουν πουθενά, χωρίς να προκαλέσουν κανέναν, χωρίς να προσβάλλουν τίποτα, διαδίδοντας μόνο τις ιδέες τους.
Η αθώωση είναι βέβαια ένα βάλσαμο στην ψυχή της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά εδώ είναι υπόλογα δύο Υπουργεία, αυτό της Δικαιοσύνης και αυτό του ΥΕΝ, για πράξεις λειτουργών τους και πρέπει άμεσα να δώσουν απάντηση.


ΛΑΘΡΑ - ΑΝΟΙΞΗ 2005
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr