Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Επιστολή προς την Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρών & Οινουσσών

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005
Προς την Ιερά Μητρόπολη Χίου

Χίος, 15-4-2005
Σεβασμιότατε,
Με την παρουσία μας στην Ιερά Μητρόπολη Χίου και την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι μας, οι πρόσφυγες που βρίσκονται κρατούμενοι στο χώρο κράτησης στην περιοχή της Ι. Μ. Μερσινιδίου. Γνωρίζουμε ότι ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, και η Νομαρχία έχει εγκαταστήσει εκεί λυόμενους οικίσκους για να μένουν οι άνθρωποι όσο καιρό είναι κρατούμενοι.

Οι δυστυχίες του κόσμου όμως δεν έχουν τέλος με αποτέλεσμα να φθάνουν στο νησί μας δεκάδες κατατρεγμένοι που κατά διαστήματα ξεπερνούν την δυναμικότητα του κέντρου (που είναι 120 άτομα). Αυτή τη στιγμή κρατούνται περί τα 250 άτομα εκ των οποίων πάνω από πενήντα μένουν στριμωγμένα σε 2 σκηνές ενώ δεν απομένουν παρά λίγα μέτρα για τον προαυλισμό όλων αυτών των ανθρώπων που κρατούνται επί τρίμηνο.

Υπάρχει λοιπόν, άμεση ανάγκη για την τοποθέτηση τουλάχιστον δύο σκηνών ακόμη ώστε να ανακουφιστούν οι άνθρωποι αυτοί αλλά και για να μπορέσει η Νομαρχία μελλοντικά να εγκαταστήσει εκεί λυόμενους οικίσκους. Αν μεταβείτε στο χώρο θα δείτε ότι αυτό δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ευθυγραμμιστεί το νότιο σύνορο του κέντρου με το ανατολικό ώστε να παραχωρηθούν δύο «σκάλες» μήκους περίπου 20 μ. η καθεμία.

Επιπλέον, στους κρατούμενους δεν προσφέρεται πρωϊνό ενώ θα ήταν αρκετό λίγο τσάϊ, και παξιμάδια με ελιές για να τρώνε το πρωί μέχρι την ώρα που θα έρθει το γεύμα τους.

Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του και σύμφωνα με τις δυνατότητες του ώστε να μην είναι απάνθρωπες οι συνθήκες κράτησης των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων.

Με την βεβαιότητα ότι το αίτημα μας θα βρει ανταπόκριση, Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τον χρόνο που μας διαθέτετε και σας δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση σας για την επίλυση των πρακτικών προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν στην παραχώρηση χώρου και την προσφορά πρωϊνού.


Με τιμή


Για την Επιτροπή Αλληλεγγύης Προσφύγων Χίου
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr