Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΤ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007

«Είχα μαζί μου μόνο μια φωτογραφία της οικογένειας μου. Την έχασα στη θάλασσα. Τώρα όταν θέλω να τους δω, ξαπλώνω για να τους συναντήσω στο όνειρο μου…».

Μετά έφυγε, για να μην δούμε τα δάκρυα. Ήταν η τελευταία φορά που είδα τον Αμπέτ. Προχθές. Τον συναντούσα στην φυλακή προσφύγων στο Μερσυνίδι. Δεν θα τον ξαναδώ. Απελάθηκε χθες. Για την ακρίβεια επαναπροωθήθηκε  στην Τουρκία μέσω Αλεξανδρούπολης μαζί με άλλους 40 Ιρακινούς. Βρέθηκαν στο μάτι πολλών κυκλώνων… Ένας πόλεμος που ξεκίνησε και διεξάγεται ερήμην τους. Ένα επικίνδυνο ταξίδι από τον πόλεμο προς την Ευρώπη. Μία φυλακή που ονομάζεται «Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών Χίου». Μία «φιλία» δύο κρατών που ίσως θα ενδυναμωθεί αν γίνει δεκτό το αίτημα της απέλασης τους. Μία επιχείρηση που ξεκίνησε με απόλυτη μυστικότητα χθες βράδυ.

Η ουσία μία : Στείλαμε σαράντα ένα πρόσφυγες πίσω στο ΙΡΑΚ. Θυμάστε ;; εκεί που βλέπουμε στις ειδήσεις ότι σκοτώνονται 50 άμαχοι κάθε μέρα.

Νατάσα Στραχίνη

Δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr