Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2007

Χίος, 6-8-2007

Μετά από μια σειρά περιστατικών βίας και κακομεταχείρισης προσφύγων τους τελευταίους μήνες, ήρθε η στιγμή να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι μας. Τα γεγονότα μας πρόλαβαν πριν την δημοσιοποίηση συγκεκριμένων περιστατικών.

Η πολιτική της ασφαλούς αποτροπής που με τόση θέρμη υποστηρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις είχε κι άλλο ένα θύμα, έλληνα στην υπηκοότητα αυτή τη φορά.

Η μάχη που κάθε βράδυ μαίνεται στο Αιγαίο, μια μάχη με πυροβολισμούς, πνιγμούς, βασανισμούς, ρυμουλκήσεις και εξευτελισμούς, μια μάχη απέναντι στους φτωχούς, πεινασμένους και  κατατρεγμένους που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους από την μια και την πολιτική που ενισχύει και εφαρμόζει η Ε.Ε και η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν ασφάλειας από την άλλη.

Η δολοφονία του συνανθρώπου μας στα νερά της Χίου είναι ενταγμένη στην ξενοφοβική και απάνθρωπη πολιτική της χώρας μας απέναντι στους πρόσφυγες.

Αντιμετώπισαν τα όργανα της ελληνικής πολιτείας, εν προκειμένω οι λιμενικοί, τον συμπατριώτη μας με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες κάθε βράδυ στην θάλασσα του Αιγαίου.

Το μόνο που μένει να πούμε είναι ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Όχι άλλες ζωές θυσία στον εφιάλτη της ασφάλειας.

Να σταματήσει τώρα η πολιτική της ασφαλούς αποτροπής.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr