Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

24/01/2008 - Κοινό κείμενο καταγγελίας των τριών Ομάδων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Λέσβου, Χίου, Σάμου

Καταγγελία για τη ρατσιστική επιχείρηση σκούπα εναντίον των προσφύγων Πάτρας

 Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη βίαιη απομάκρυνση προσφύγων από το χαρτό-καταυλισμό του Λιμανιού της Πάτρας. Κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων ομάδας πολιτών, σε πλήρη σύμπνοια με τους εκφραστές των μεγάλων κομμάτων της Πάτρας, του Δημοτικού και του Νομαρχιακού Συμβουλίου, επιχειρείται η «Τελική Λύση». Με καλά οργανωμένο σχέδιο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, συνεπικουρούμενα από Πολεοδομία και Νομαρχία, έχουν «εξαφανίσει» εκατοντάδες πρόσφυγες, έχουν κατεδαφίσει τμήμα του χαρτο-καταυλισμού και έχουν δώσει τελεσίγραφο σε όσους παραμένουν ακόμη να εγκαταλείψουν το χώρο, διαφορετικά θα συλληφθούν. Επιχειρείται έτσι, κλίμα τρομοκράτησης των προσφύγων. Μεταξύ τους βρίσκονται εκατοντάδες ανήλικοι για τους οποίους καμία μέριμνα ή μέτρο προστασίας δεν έχει ληφθεί. Το καρναβάλι έρχεται και η πόλη πρέπει να είναι καθαρή για την γιορτή.

Οι πρόσφυγες της Πάτρας κυρίως από Αφγανιστάν και Κουρδικό Ιράκ –οι φτωχότεροι μεταξύ των προσφύγων- δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τις ακριβές υπηρεσίες των κυκλωμάτων διακίνησης. Στοιβάζονται χρόνια τώρα κατά χιλιάδες στο λιμάνι της Πάτρας προσπαθώντας να φύγουν για άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Ζουν μαζί με τα σκουπίδια, τρέφονται από αυτά, φτιάχνουν σπίτια από χαρτόκουτα, σκεπάζονται με αυτά. Θύματα εκμετάλλευσης και βίας. Οι πρόσφυγες της Πάτρας έχουν εγκλωβιστεί στο φρούριο της Ευρώπης.


Η Κυβέρνηση με τις μπουλντόζες και τις δυνάμεις καταστολής επιχειρεί  τρομοκρατήσει τους τρομοκρατημένους, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε βιώσιμη λύση σε ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα. Η κοντόφθαλμη πολιτική της επιδεικνύει πυγμή στους κολασμένους πρόσφυγες τους απόκληρους κάθε εποχής. Αυτό που επιχειρείται στην Πάτρα τις μέρες αυτές και ενόψει του καρναβαλιού δεν πρέπει να περάσει. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις δυνάμεις που αντιστέκονται και υποστηρίζουν τους πρόσφυγες..

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει τώρα η ρατσιστική επιχείρηση σκούπα εναντίον των προσφύγων στην Πάτρας

- Να χορηγηθούν νομιμοποιητικά έγγραφα στους πρόσφυγες της Πάτρας, ώστε να έχουν  τη δυνατότητα πρόσβασης σε υγεία, εργασία, εκπαίδευση, μετακίνηση.

- Να σταματήσουν οι διασυνοριακοί έλεγχοι για τους πρόσφυγες και να καταργηθεί η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ

- Να προστατευθούν οι εκατοντάδες ανήλικοι του καταυλισμού ώστε να μην εξαφανιστούν όπως εκατοντάδες άλλοι.

 

Υπογράφουν:
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου
«ΠΡΟΣ  ΦΥΓΗ» – πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Μυτιλήνης

Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Σάμου

 

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr