Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /var/www/vhosts/lathra.gr/httpdocs/images/prosfigi/
Ειδοποίηση
  • JW_SIG_PRG

Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

Στα πλαίσια της Διεθνικής Αλυσίδας κινητοποιήσεων για τους πρόσφυγες και μετανάστες, ορίστηκε η 5η Απριλίου 2008 ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για τα δικαιώματα των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων.
{gallery}prosfigi{/gallery}

... Άμστερνταμ, Σεβίλλη, Τορίνο, Μπαμάκο, Λονδίνο, Αθήνα, Βαρσοβία, Αμβούργο, Mάλμo, Θέουτα ...
… Αθήνα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Σάμος, Χανιά, Χίος, Πάτρα…


Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2007 και συνεχίζονται σε όλη την Ευρώπη, ορίστηκε η  5η Απριλίου  2008 ως ημέρα δράσης στην Ελλάδα. Την ημέρα αυτή έγιναν  διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και συζητήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από τις τοπικές ομάδες και οργανώσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

Η  ομάδα "ΠΡΟΣ ΦΥΓΗ-Πρωτοβουλία αλληλεγγύης προσφύγων και μεταναστών Λέσβου"  το μεσημέρι του Σαββάτου διένειμε φυλλάδια και ύψωσε πανώ σε κεντρική πλατεία του λιμανιού της Μυτιλήνης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας διοργάνωσε εκδήλωση στο θεατράκι των αστέγων, με έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Fotofraxia, και προβολή ταινιών μικρού μήκους. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση / συζήτηση για τα κέντρα κράτησης στα νησιά του Αιγαίου, το  δικαίωμα πρόσβασης των ομάδων σ'αυτά, με αναφορές στα βασικά δικαιώματα των προσφύγων. Τα μέλη της ομάδας "Προς φυγή"  Ηλίας Πιστικος και Έφη Λατσούδη παρουσίασαν τη δράση της ομάδας και την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Μυτιλήνη.  Η  εκδήλωση στηρίχτηκε  από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου με ομιλητές τη Νατάσα Στραχίνη και τον Δημήτρη Τσούχλη.
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr