Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

21 ημέρες αδιαφορίας

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

21 ημέρες αδιαφορίας της πολιτείας για τους απεργούς πείνας στα Χανιά

Κείμενο στήριξης των 15 απεργών πείνας στα Χανιά -Επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου

Δεκαπέντε μετανάστες  κάνουν απεργία πείνας στα Χανιά από τις 11/11/2008. Αίτημα τους είναι να ρυθμιστεί νομοθετικά η διεύρυνση του αρ. 91 Ν. 3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να θεραπευθεί η καταφανής αδικία που η ισχύουσα ρύθμιση προκάλεσε.

Οι εν λόγω μετανάστες , προερχόμενοι από διάφορες χώρες της Β. Αφρικής , είχαν καταθέσει αιτήσεις για άδεια παραμονής με βάση τα όσα όριζε ο Ν. 3386/2005 , όμως αυτές δεν έγιναν αποδεκτές καθώς οι βεβαιώσεις των Πρεσβειών τους δεν θεωρήθηκαν ως επαρκές αποδεικτικό στοιχείο της διαμονής τους στην Ελλάδα πριν τις 31/12/2004 (προαπαιτούμενο που θέτει ο νόμος για τους παράνομους μετανάστες), παρά το γεγονός ότι σε  πρώτο στάδιο αυτές είχαν γίνει δεκτές και τους είχαν χορηγηθεί βεβαιώσεις υποβολής αιτήματος για άδεια διαμονής που νομιμοποιούσε την παραμονή τους.

Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν έκτοτε στην Ελλάδα εργαζόμενοι ενώ απειλούνται με σύλληψη και έκδοση απόφασης απέλασης εναντίον τους, λόγω του ότι στερούνται πλέον αδείας παραμονής στη χώρα, με τον κίνδυνο αυτό να εντείνεται τώρα που επιλέγουν την διαμαρτυρία για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι 15 άνθρωποι που κάνουν απεργία πείνας στα Χανιά δεν διακινδυνεύουν μόνο την υγεία τους, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, την ελπίδα μιας νέας ζωής που έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα με όνειρα και προοπτικές. Είναι παράνομοι, που ζητούν να γίνουν νόμιμοι. Εργάζονται, παρέχουν υπηρεσίες, παρότι δεν μπορούν πλέον να ασφαλιστούν στο ΙΚΑ και να έχουν τη δυνατότητα απολαβής κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι απεργοί βρίσκονται ήδη στη 18η ημέρα απεργίας πείνας. Η υγεία τους πλέον κινδυνεύει άμεσα. Πιστεύουμε ότι οι 15 μετανάστες στα Χανιά , αλλά πολύ περισσότερο και όλοι οι άλλοι ανώνυμοι αλλοδαποί που διαμένουν παράνομα στη χώρα υπό τις ίδιες συνθήκες, δικαιούνται να νομιμοποιηθούν και να τους δοθεί επιτέλους η δυνατότητα και η προοπτική ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία. Διαφορετικά, απλώς συντηρούμε μία κατάσταση που επιθυμεί να έχει εργαζομένους ανθρώπους σε συνθήκες σκλαβιάς και  διαρκούς φόβου.

Ως πολίτες και εργαζόμενοι συμμεριζόμαστε την αγωνία των μεταναστών που ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν στην Ελλάδα και δηλώνουμε εμπράκτως την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΙΟΥ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr