Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΟΙΟ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το ΚΑΥΙΚΙ- κοινή δημοσιοποίηση σε Σμύρνη, Μυτιλήνη, Χίο, Κωνσταντινούπολη  28-2-2009

Διαβάζουμε και ακούμε στις ειδήσεις για τις υπερφορτωμένες βάρκες που βυθίζονται, για τους πνιγμένους ή τραυματισμένους πρόσφυγες, για τα απάνθρωπα μέτρα που χρησιμοποιούνται από το λιμενικό και στις δύο πλευρές των συνόρων και για τους ανθρώπους που πεθαίνουν εν πλω ή αναγκάζονται από τους δουλεμπόρους να ταξιδέψουν σε ακραίες συνθήκες.

Η πληροφόρηση από τα ΜΜΕ για τους πρόσφυγες αποτελεί την κυρίαρχη πηγή ενημέρωσης, παρά το ότι είναι ανεπαρκής και συχνά παραπλανητική, για όσα  πραγματικά συμβαίνουν.Εν τω μεταξύ, το ταξίδι και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων επιδεινώνονται. Το Αιγαίο Πέλαγος που συνδέει τους δύο πολιτισμούς, μετατρέπεται σε θάλασσα  θανάτου. Οι πρόσφυγες που αρχίζουν το ταξίδι της ελπίδας από τη δυτική ακτή της Τουρκίας και φθάνουν σε κάποιο από τα Ελληνικά νησιά  σχεδόν νεκροί, είναι οι τυχεροί. Πολλές φορές άψυχα σώματα ξεβράζονται στις ακτές μας.
Τον Αύγουστο του 2008, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  καλλιτέχνες από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γερμανία συμμετείχαν σε συναντήσεις στη Χίο και το Δικελλί. Ονομάσαμε την ομάδα μας  «ΚΑΪΚΙ». Στόχος των συναντήσεων μας ήταν να αναζητήσουμε πιθανούς τρόπους συνεργασίας ώστε να υψώσουμε   τη φωνή μας ενάντια στον θάνατο που  βρίσκει τους πρόσφυγες  στο ταξίδι τους για την ελπίδα. Η ομάδα Kayiki αποφάσισε να αρχίσει  μια «εκστρατεία» για την ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ  των πολιτών  στις δύο χώρες, ώστε να αποτραπεί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και να ενισχυθεί η  πληροφόρηση για όσα πραγματικά συμβαίνουν στο Αιγαίο.
Ετοιμάσαμε μικρά φιλμ των 30 δευτερολέπτων, διαδικτυακό τόπο και κάρτες, μαζί με ραδιοφωνικά σποτ. Τις κάρτες επιμελήθηκαν επαγγελματίες φωτογράφοι και γραφίστες. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα σποτ των 30 δευτερολέπτων στα τουρκικά, ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά πληκτρολογώντας  www.kayiki.net ή στο www.lathra.gr Τα μικρά φιλμ, οι κάρτες και τα ραδιοφωνικά σποτ θα είναι διαθέσιμα αρχικά στην Ελλάδα και την Τουρκία και αργότερα στις άλλες χώρες της Μεσογείου. ΚΑΥΙΚΙ.net

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr