Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Ανακοίνωση – Ευχαριστήριο Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Χίου – «Λάθρα;»

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου – «Λάθρα;» ανταποκρίθηκε στην έκκληση της Διαχειριστικής Συνέλευσης του Ξενώνα Προσφύγων Θεσσαλονίκης για στήριξη του ξενώνα που κινδυνεύει με άμεσο κλείσιμο.

Η ομάδα μας για την συγκέντρωση χρηματικού ποσού ενίσχυσης για τα λειτουργικά έξοδα του ξενώνα πραγματοποίησε στο café "το Ρόδι" πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης με επιβάρυνση ενός ευρώ στο ποτό και ενός ακόμη το οποίο πρόσφερε η επιχείρηση. Επίσης απευθυνθήκαμε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου και τα μέλη του που προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης για γυναίκες και παιδιά, καθώς και σε πλήθος συμπολιτών μας που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή συνεισφέροντας τρόφιμα και χρήματα. Από πλευράς μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους με την συνεισφορά τους στάθηκαν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του ξενώνα για επιβίωση.

Έτσι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην διαχειριστική συνέλευση του ξενώνα το χρηματικό ποσό και τα είδη που συγκεντρώθηκαν. Ελπίζουμε αμέσως μετά τις γιορτές να ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή με βασικά είδη διατροφής που έχουν ζητηθεί από αλυσίδες καταστημάτων διατροφής.

Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι πρώτη προτεραιότητα η έμπρακτη αλληλεγγύη και ο πολιτικός αγώνας ώστε να σταθούμε απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που έχει δρομολογηθεί.

Να σημειώσουμε ότι από το Φλεβάρη του 2010, ο Ξενώνας Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί σαν ένα ανοιχτό εγχείρημα κοινωνικής αυτοοργάνωσης και έμπρακτης αλληλεγγύης. Παρέχει στέγη και καθημερινή διατροφή στις οικογένειες των ενοίκων (γύρω στα 70 άτομα), εξασφαλίζει τα αναγκαία για τα παιδιά και τα βρέφη, βοηθάει τους μαθητές στο σχολείο και τους ενήλικες στη δουλειά. Όλα αυτά, χωρίς καμιά κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση, με τη στήριξη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, κοινωνικών οργανώσεων της πόλης και αλληλέγγυων πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντική δουλειά, οικονομική ενίσχυση και είδη πρώτης ανάγκης.

Για όσους/όσες επιθυμούν να συνδράμουν στην παραπάνω προσπάθεια μπορούν να απευθύνονται τόσο στη «Λάθρα;» εδώ στη Χίο, όσο και απευθείας στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θες/κης.

www.lathra.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο, Ερμού 23, 2310241015,

www.socialcenter.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr