Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Δελτίο Τύπου για τη νίκη των μεταναστών απεργών πείνας

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011
Μετά από 44 μέρες απεργία πείνας οι 300 εργαζόμενοι μετανάστες πέτυχαν μια ουσιαστική πολιτική, κοινωνική και ηθική νίκη.
Όταν ξεκίνησαν ήταν οι άνθρωποι οι χωρίς φωνή, οι αόρατοι για τους υποκριτές, τα αφεντικά τους, οι ανύπαρκτοι για το ελληνικό κράτος των εκμεταλλευτών τους. Αυτοί λοιπόν, το κατώτατο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν την αναγνώρισή τους με τον έσχατο τρόπο, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους γιατί θεώρησαν και θεωρούν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους σημαντικότερα από αυτήν.
Έβαλαν μπροστά στις ευθύνες τους την ελληνική κυβέρνηση, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες αλλά και τον κάθε πολίτη.
Δικαίωσαν το σύνθημα που λέει ότι « ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται.»

Απέδειξαν σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της χώρας ότι η πολιτική των ισχυρών δεν είναι ανίκητη. Σε μια κοινωνία απελπισμένη από τον αυταρχισμό της εξουσίας θύμισαν ότι το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και η κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Έδωσαν ελπίδα.
Τους ευχαριστούμε γι αυτόν τον αγώνα που πάνω από όλα είναι αγώνας του πολιτισμού απέναντι στην βαρβαρότητα, της αλληλεγγύης κόντρα στο μίσος, της άγρυπνης συνείδησης εναντίον της άγνοιας και του ατομισμού.
Επειδή ο δρόμος για ελευθερία, ουσιαστική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι μακρύς, εμείς θα συνεχίσουμε να αγρυπνούμε για να κατοχυρώσουμε αυτή τη νίκη και να διευρύνουμε τον δρόμο που άνοιξε αυτός ο αγώνας.

 

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr