Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους ...

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΡΟΤΟΝΤΑΣ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΣΣΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς όλους όσους συχνάζουν στην πλατεία της «Ροτόντας» της Θεσ/νίκης και οι οποίοι, το τελευταίο διάστημα, συστηματικά και βάρβαρα τρομοκρατούνται και διώκονται από τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Θεσ/νίκης (ΜΑΤ, Δημοτική αστυνομία). Στους μικροπωλητές μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και σε νεολαίους οι οποίοι, στους καιρούς της πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, εξακολουθούν να ζουν, να σκέφτονται και να συμβιώνουν αρμονικά σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

 

Λέμε όχι στην κατασκευή ενός εξωτερικού και εσωτερικού «εχθρού» που τάχα απειλεί την «ασφάλεια» και την «ευημερία» όλων μας. Ο εχθρός δε βρίσκεται στα πρόσωπα των μεταναστών και των προσφύγων. Ο κοινός μας εχθρός βρίσκεται στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα που παράγει πολέμους, βία, φτώχεια και εξαθλίωση. Στο πολιτικό εκείνο σύστημα που δημιουργεί προσφυγιά και μετανάστευση και σπρώχνει συνανθρώπους μας, Έλληνες και αλλοδαπούς, στον ξεριζωμό της ξενιτιάς προς αναζήτηση ελπίδας για μια καλύτερη ζωή. Στο σύστημα εκείνο της εξουσίας που καταστέλλει, με τον ίδιο βάναυσο τρόπο, το δικαίωμα όλων μας να διεκδικούμε την αξιοπρεπή ζωή που μας ταιριάζει, που στερεί από όλους μας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας και τον αγώνα μας για ζωή και εργασία στη χώρα μας, καταγγέλλοντας, απερίφραστα, τις διώξεις, τους εξευτελισμούς και τα ρατσιστικά πογκρόμ που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα εναντίον τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΙΟΥ (ΛΑΘΡΑ;)

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr