Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη ...

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς όλους όσους επιμένουν να ζουν και συχνάζουν στις γειτονιές και τις πλατείες των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας. Στους μικροπωλητές μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και σε νεολαίους οι οποίοι, στους καιρούς της πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, εξακολουθούν να ζουν, να σκέφτονται και να συμβιώνουν σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλ. Βικτωρίας στην Αθήνα, στη «Ροτόντα» της Θεσ/νίκης ή όπου αλλού, και οι οποίοι, το τελευταίο διάστημα, συστηματικά και βάρβαρα τρομοκρατούνται και διώκονται όχι μόνο από τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους (ΜΑΤ, Δημοτική αστυνομία), αλλά και από «αγανακτισμένους» αυτόκλητους «πολιτοφύλακες». Νεοναζιστές της «Χρυσής Αυγής, ακροδεξιοί του ΛΑ.Ο.Σ. και παραστρατιωτικοί χουντικοί, με ενορχηστρωμένη προσπάθεια και εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, ενδύονται το μανδύα του «σωτήρα» και του «υπερασπιστή», τάχα μου, των ελλήνων πολιτών. Αυτών δηλαδή που είναι τα θύματα των πιο βάρβαρων συνεπειών από τις εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές του μνημονίου. Πολιτικές που οδηγούν σε πρωτοφανείς κοινωνικές και ανθρωπιστικές κρίσεις το σύνολο του λαού στις ελληνικές πόλεις.

Ως επιτροπή προσφύγων της Χίου, λέμε όχι στην κατασκευή ενός εξωτερικού και εσωτερικού «εχθρού» που τάχα απειλεί την «ασφάλεια» και την «ευημερία» όλων μας. Απαντούμε ότι ο εχθρός δε βρίσκεται στα πρόσωπα των μεταναστών και των προσφύγων. Ο κοινός μας εχθρός βρίσκεται στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα που παράγει πολέμους, βία, φτώχεια και εξαθλίωση. Στο πολιτικό εκείνο σύστημα που δημιουργεί προσφυγιά και μετανάστευση και σπρώχνει συνανθρώπους μας, Έλληνες και αλλοδαπούς, στον ξεριζωμό της ξενιτιάς προς αναζήτηση ελπίδας για μια καλύτερη ζωή. Στο σύστημα εκείνο της εξουσίας που καταστέλλει, με τον ίδιο βάναυσο τρόπο, το δικαίωμα όλων μας να διεκδικούμε την αξιοπρεπή ζωή που μας ταιριάζει, που στερεί από όλους μας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε απέναντι σε κάθε νεοναζιστικής και φασιστικής έμπνευσης διωγμό εναντίον μεταναστών και προσφύγων, αλλά και αλληλέγγυων σ’ αυτούς Ελλήνων πολιτών.

Ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας και τον αγώνα μας για ζωή και εργασία στη χώρα μας, καταγγέλλοντας, απερίφραστα, τις διώξεις, τους εξευτελισμούς και τα ρατσιστικά πογκρόμ που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα εναντίον τους.


Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου ΛΑΘΡΑ;

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr