Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-6-2013

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χίος, 5-6-2013

Αύριο μέλος της «Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» στη Σάμο θα βρεθεί στην θέση του κατηγορουμένου στα δικαστήρια διότι πριν δυόμισι  χρόνια η Συλλογικότητα της Σάμου έκανε το αυτονόητο: έθεσε με επιστολή της ερωτήματα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης (και  κοινοποίηση στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομική Δ/νση Σάμου, Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, Διεθνή Αμνηστία)  σχετικά με  την παράνομη κράτηση ανηλίκων, τις δραστηριότητες της Frontex, και την τύχη 15 προσφύγων.

Αντί απαντήσεως η οποία δεν δόθηκε ποτέ  από την Διοίκηση ως όφειλε -στα εύλογα ερωτήματα- κινήθηκε ποινική διαδικασία στην αποστολέα της επιστολής με την κατηγορία της ψευδούς αναφοράς στις Αρχές !!

Είναι σαφές ότι η επιστολή αυτή ενόχλησε τότε τους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Η διοίκηση αντί να παράσχει τις οφειλόμενες πληροφορίες στην κίνηση της Σάμου και να εφαρμόσει όσα αναφέρονται στις διεθνείς συμβάσεις και την εθνική νομοθεσία χρησιμοποιεί την παλαιά και προσφιλή τακτική της τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται για δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στις μικρές κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου είναι γνωστοί όλοι σε όλους. Ο καθένας και η κάθε μια από εμάς αγωνίζεται σύμφωνα με όσα πιστεύει, απέναντι στην βαρβαρότητα και την αντίληψη «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».

Αντίθετα, η πολιτική της κυβέρνησης και των λειτουργών της ζέχνει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως συλλογικότητα όλα αυτά τα χρόνια το ξέρουμε από πρώτο χέρι, όπως επίσης το ξέρουν  οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι το βίωσαν στο πετσί και την ψυχή τους.  Καταδικαστική απόφαση θα σημαίνει μια πλήρη αντιστροφή των εννοιών του δικαίου. Θα σημαίνει διωγμό των πανανθρώπινων αξιών της αλληλεγγύης στους αδύναμους και των πολιτών που αγωνίζονται γι αυτές  και επιβράβευση της αυθαιρεσίας από τις  δημόσιες αρχές.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση  και την πλήρη υποστήριξη μας στην «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες Σάμου» και στο μέλος της που κατηγορείται, με την βάσιμη ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα διορθώσει έστω και καθυστερημένα την κατάφωρη αδικία που έχει προκληθεί από τις Αρχές, προστατεύοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της αναφοράς στις Αρχές. Κανείς δεν είναι μόνος όταν αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου “Λάθρα;”

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr