Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, 2014: ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ … ΚΟΤΕΤΣΙ;

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζουν να κάνουν τις «πάπιες» όσοι εμπλέκονται στο νέο… ανθρωπιστικό και αισθητικό αριστούργημα που αντικρίζουμε τις τελευταίες μέρες απέναντι από το λιμάνι. Η συλλογικότητα «ΛΑΘΡΑ;» ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ κάποια απλά δεδομένα, σε σχέση με την «λύση» της περίφραξης των οικίσκων, που προώθησαν κάποια φαεινά και δημοκρατικά μυαλά, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στο νησί.

Α) Ο απερχόμενος δήμαρχος, σε περίοδο λήξης της θητείας του (Σεπτέμβριος) ανέθεσε απευθείας σε εταιρία το «ευγενές» έργο της περίφραξης, έναντι του ευτελούς τιμήματος των … 10.576 Ευρώ, λεφτά που καλείται να πληρώσει το λιμενικό Ταμείο.

Β) Η παρούσα αρχή του λιμενικού ταμείου δεν προέβαλε καμία αντίρρηση – αντιθέτως προέβη στην υλοποίηση του έργου, ενώ φαίνεται να παίζει το παιχνίδι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» σε όσους φορείς και συλλογικότητες έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για το …κοτέτσι που ετοιμάστηκε για τους πρόσφυγες υποβάλλοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Γ) Η αρχαιολογική υπηρεσία ήδη αποφάνθηκε πως το έργο πραγματοποιήθηκε μέσα σε χώρο που ανήκει στην εποπτεία της,  χωρίς να της έχει ζητηθεί καμία άδεια και ζητά τον λόγο απ’ όσους ενήργησαν στην ουσία μέσα σε «ξένο χωράφι». Επιπλέον, όπως φαίνεται στην έγγραφη απάντηση που λάβαμε υπήρχε έλλειψη αδειοδότησης ακόμη και για την τοποθέτηση του πρώτου ξύλινου οικίσκου το 1998.

Δ) Ζητούμε επίμονα απ’ όσους πολιτικούς χώρους αντιπροσωπεύονται στο Δ.Σ. της πόλεως αλλά και τους αρμόδιους φορείς -  που ίσως να  αποφαίνονται εξ’ αποστάσεως και θεωρητικολογώντας - να κάνουν μία αυτοψία στον χώρο της…υποτιθέμενης φιλοξενίας των προσφύγων (όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη) και να τοποθετηθούν, κατόπιν, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο για το κατά πόσον το νέο, δαπανηρό «κοτέτσι», μπορεί να λογίζεται ως χώρος, προσωρινής έστω, στέγασης, ανθρώπων. Οι ίδιοι πόσο θα άντεχαν να μείνουν εκεί μέσα;

Η λογική του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» αυτήν τη φορά δεν θα περάσει. Σε ό,τι μας αφορά, ούτε στις καταγγελίες θα μείνουμε ούτε θα ησυχάσουμε, αν δεν δοθεί αξιοπρεπής κι ανθρώπινη λύση στο ζήτημα των προσφύγων κι αν δεν εξαφανιστεί από τα μάτια μας το θέαμα των περιφραγμένων κοτετσιών.

Περιμένουμε σύντομα κανονικές απαντήσεις και υπεύθυνες τοποθετήσεις… Με τη νοημοσύνη μας όμως, κύριοι του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου δεν θα παίξετε άλλο!

«ΛΑΘΡΑ;»

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου

www.lathra.gr

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr