Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Ως πότε θα αυτοδικούν ανενόχλητοι;

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016
Το γνωστό πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής  στη Χίο μαζί με  άλλους αυτόκλητους  πολίτες, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Σούδα μετά την φωτιά, έχοντας στην κατοχή τους ακόμη και μεταλλικά γκλομπ, κατά τα φαινόμενα διέπραξαν σωρεία ποινικών αδικημάτων ενώπιον όλων όσων ήταν παρόντες στη Σούδα το απόγευμα της Δευτέρας. 
Μετά την κατάσβεση της φωτιάς κατάφεραν δολοφονικά κτυπήματα  εναντίον ενός ασυνόδευτου ανήλικα πρόσφυγα ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.
Χτύπησαν με κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα υπάλληλο του Νοσοκομείου  ο οποίος βρίσκονταν  σε υπηρεσία στη Σούδα για την επιτόπια εποπτεία των ασθενοφόρων και την ενημέρωση του νοσοκομείου για τον βαθμό ετοιμότητας του.
Είχε προηγηθεί απολύτως αναίτια απειλή και άσκηση βίας σε συμπολίτη μας ο οποίος βρισκόταν εκεί για την περίπτωση ανάγκης συνδρομής για πρώτες βοήθειες. 
Οι ίδιοι άνθρωποι ανενόχλητοι τριγύριζαν όπως φαίνεται  στο χώρο εκστομίζοντας άμεσες απειλές εναντίον εργαζομένων στη Σούδα κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν τελεσίγραφα προς τις αστυνομικές Αρχές κατά τα πρότυπα του Κασιδιάρη στην Κρήτη τον Δεκέμβριο του  2012.
Όλα αυτά συνέβησαν παρουσία της ηγεσίας της τοπικής Αστυνομίας Χίου η οποία για ακόμη μια φορά επέτρεψε με την ανοχή της σε άτομα που διαπράττουν ενώπιον της αυτόφωρα αδικήματα να αυτοδικούν και να διαφεύγουν ανενόχλητα.
Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την ανοχή των αρμοδίων Αρχών όταν έχουμε σωρεία συγκεκριμένων παραβατικών συμπεριφορών μπροστά στα μάτια τους και αναρωτιόμαστε ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα που στέλνουν  με αυτή την ανοχή, καθώς εδώ και μήνες η κατάσταση αυτή κλιμακώνεται στο νησί μας με απρόβλεπτες εξελίξεις. 
Δεν είναι επιτρεπτό  πίσω από τις σοβαρές ανεπάρκειες και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής για το προσφυγικό, οι οποίες γεννούν εκρηκτικές καταστάσεις στις τοπικές κοινωνίες και  τις οποίες έχουμε κατ’ επανάληψη στηλιτεύσει, να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ακραία στοιχεία με εγκληματικές διαθέσεις και πρακτικές. Δεν είναι δυνατό να ανεχθούμε ως κοινωνία τα άτομα αυτά να δρουν ανεξέλεγκτα κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας συμπολιτών μας διαπράττοντας ατιμώρητοι κατά συρροή ποινικά αδικήματα ιδιαίτερα δε όταν είναι σε όλους γνωστοί, όπως γνωστό είναι το παρελθόν και η δράση τους.  
ΛΑΘΡΑ; - Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr